hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de 3 bin 76 kişi yüzme eğitimi aldı

    Mersinde 3 bin 76 kişi yüzme eğitimi aldı
    expand

    Mersin'de 3 bin 76 kişi yüzme eğitimi aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin 14 branşta verdiği spor kurslarından biri olan yüzme kursu, yaz döneminde 7’den 77’ye tüm Mersinliler’in ilgi odağı oldu. Okulların kapanmasıyla başlayan ve üç dönem süren yüzme kurslarında yaz sezonu boyunca 56 engelli olmak üzere toplam 3 bin 76 kursiyer yüzme eğitimi aldı.
    Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Macit Özcan Spor Tesisleri içerisinde yer alan olimpik yüzme havuzunda 17 Haziran’da başlayan yüzme kursunun birinci dönemi kursiyerlerin 11 Temmuz’da sertifikalarını almasıyla sona erdi. İkinci dönem kursları ise 16 Temmuz’da başlayıp, 8 Ağustos’ta bitti. Üçüncü ve son dönem kursları ise 19 Ağustos’ta başlayarak, 12 Eylül’de sona erdi.
    Çocukların ve gençlerin yoğun olduğu yüzme kursuna, ileri yaş grubundaki vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Uzman eğitmenler eşliğinde, sıfırdan başlayarak yüzme tekniklerinin eğitiminin verildiği kursta, yaş grubu ve yeteneğe bağlı olarak ileri yüzme teknikleri de öğretiliyor. Kurslarda, gelecek vaat eden ve yetenekli olduğu gözlenenler, ayrı bir eğitim programına alınıyor ve ailelerinin de onayıyla kulüplere ve milli takıma yönlendiriliyor.
    Çocuklar kurslarda hem yüzme öğrenmenin, hem de sıcak Mersin günlerinde havuzda serinlemenin keyfini çıkarırken, aileler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, çocukları için bu imkanı tanımasından dolayı teşekkür ediyor.
    Büyükşehir Belediyesi, yüzme kursunu kışın da devam ettiriyor ve kış mevsiminde kurslar kapalı olimpik yüzme havuzunda verilirken, 12 Eylül’de üçüncü dönemin de sona ermesiyle birlikte tüm yaz sezonu boyunca 56 engelli olmak üzere toplam 3 bin 76 kişi yüzme eğitimi aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow