hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de 5.5 milyon fidan üretildi

    Mersin’de 5.5 milyon fidan üretildi
    expand

    Mersin’de 5.5 milyon fidan üretildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 fidanlıkta ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmalarında ihtiyaç 5.5 milyon fidan üretilerek toprakla buluşturuldu.
    Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Fidanlık Müdürlüğü'n bağlı Tarsus, Anamur ve Mut’ta bulunan 6 orman fidanlığında ihtiyaç duyulan asli orman ağaç fidanları ile birlikte mahalli ihtiyaçlar için talep edilen park bahçe bitkilerinin üretimi sürüyor.
    Üretim kapasitesi yıllık 10 milyon olan Mersin Orman Bölge Müdürlüğü fidan üretim tesislerinde 154 farklı türde üretilirken sedir, kızılçam, ardıç gibi asli orman fidanlarının yanı sıra, yaban hayatı için önem arz eden alıç, üvez, kuşburnu gibi fidan türlerinin de üretimi yapılıyor.
    Orman Genel Müdürlüğü tarafından dikimi yaygınlaştırılmaya çalışılan ceviz, badem gibi katma değeri yüksek gelir getirici türler, boylu ve formlu çınar, akçaağaç, limoni servi gibi park ve bahçe peyzajlarında kullanılan türler de yetiştiriliyor. Yetiştirilen bu fidanlar yalnızca Mersin’de değil, talep doğrultusunda diğer illere de gönderiliyor. Tür çeşitliliğinin artırılması ve yöreye uygun türlerin yaygınlaştırılması konusunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan Orman Bölge Müdürlüğü, her geçen gün kapasitesini ve donanımını artırmayı da sürdürüyor.
    2020 yılında Tarsus Fidanlığı'nda 160 dönüm alanda 1.2 milyon, Gülek Fidanlığı'nda 187 dönüm alanda 1.15 milyon, Çamlıyayla Fidanlığı'nda 59 dönüm alanda 550 bin, Anamur Fidanlığı'nda 93 dönüm alanda 1.25 milyon, Mut-Karaekşi Fidanlığı'nda 63.5 dönüm alanda 1.1 milyon, Mut-Darısekisi Fidanlığı'nda 20.3 dönüm alanda 350 bin olmak üzere toplam 5.5 milyon fidan üretilirken, 2021 yılında da yine 5.5 milyon fidan üretimi planlanıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow