hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de 'Akıllı Durak' dönemi

    Mersinde Akıllı Durak dönemi
    expand

    Mersin'de 'Akıllı Durak' dönemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından kent merkezdeki 51 toplu taşıma durağı, 'Akıllı Durak Sistemi' ile revize edildi. 
    Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde yer alan ve yolcu yoğunluğunun en fazla yaşandığı 51 noktaya yerleştirilen Akıllı Durak Sistemi sayesinde vatandaşların ulaşımlarını kolaylıkla yapabilmeleri amaçlanıyor. Kentkart Mobil uygulanmasından hangi duraktan kaç numaralı otobüsün geçeğini öğrenebilen yolcular, artık 51 noktada yer alan sistem sayesinde bu bilgiyi akıllı duraklardan da okuyabiliyor.
    GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞIYOR
    Kentin yolcu potansiyelinin yoğun olduğu yerlerde belirlenen 51 noktada bulunan mevcut duraklar akıllı durak olarak revize edildi. Akıllı durak ekranlarında hat numarası, hat adı ve araçların kaç dakikada geleceğinin bilgisi yer alıyor. Otobüslerin ne zaman geçeceğinin bilgisi anlık olarak hesaplanıp, online bir şekilde duraklara aktarılıyor. Akıllı durak sistemleri tamamen güneş paneli ile çalışıyor ve şebeke elektriği olmayan duraklarda bilgilendirme ekranlarının ihtiyaç duyacağı enerjiyi sağlıyor. Bu paneller sayesinde de harcanacak enerji depolanarak, ekranlarda görüntü sağlanıyor.
    Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, "Vatandaşlarımız mobil hizmetin yanı sıra bu duraklara geldiğinde, direkt ekrandan, monitörden hangi otobüsümüzün, hangi saatte durağa geleceğini öğrenebiliyorlar. Vatandaşlarımızı bekletmemek ve süreyi en iyi şekilde kullanmak adına ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow