hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de 'Biz Büyük Bir Aileyiz' yürüyüşü

    Mersinde Biz Büyük Bir Aileyiz yürüyüşü
    expand

    Mersin'de 'Biz Büyük Bir Aileyiz' yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü üyeleri, Aile Haftası kapsamında 'Biz Büyük Bir Aileyiz' temasıyla yürüdü.
    Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası kapsamında , 'Biz Büyük Bir Aileyiz' temalı kortej yürüyüşü düzenledi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, müdürlükten hizmet alan engelliler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar katıldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerinde balonlar ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" yazılı pankart taşıdı. Atatürk Caddesi'nde başlayan kortejin yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. 
    Burada konuşma yapan İl Müdürü Veysel Topkaya, "Aile insanların doğduğu geliştiği ve ilk eğitimini aldığı, sıcak bir yuva, fertlerin olgunlaştığı bir hayat okuludur. Aile, toplumun temel yapı taşı olduğu gibi, kültürel aktarımının da merkezinde bulunmaktadır. Medeniyetimizin kutsal bir değer olarak nitelendirdiği aile, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimiz ile gelenek ve göreneklerimi bize ilk öğreten toplumumuzun mimarisi konumunda bir kurumdur. Toplumsal yapının ve kalkınmanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliği için aile kurumunun güçlendirilmesi temel amacımızdır. Aile kurumunun karşı karşıya olduğu sorunları tespit etmek ve bu sorunlarla ilgili çözümler geliştirmek hapımızın ortak hedefi ve sorumluluğudur. Bizler de aile kurumuna doğru hizmet verebilmek adına devletimizin sorumlu kurumu olarak bize verilen görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalışmaktayız.  Ailenin temel işlevinin korunması ve sorunlarla karşılaştığında çözüm üretme kapasitesinin artırılması için çalışmaktayız. Çünkü biliyoruz ki güçlü aile, güçlü toplum demek buda güçlü Türkiye demektir. Unutmamalıyız ki milletin temelini aile, ailenin temelini ise sevgi, saygı, sabır, sadakat, merhamet, fedakarlık, paylaşma ve dayanışma duyguları oluşturur" dedi.
    Konuşmaların ardından gökyüzüne renkli balonlar bırakıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow