hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de çöp toplayan çocuklar için örnek adım

    Mersin’de çöp toplayan çocuklar için örnek adım
    expand

    Mersin’de çöp toplayan çocuklar için örnek adım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi, okul çağındaki çöp toplayan çocukların ailelerinin bilinçlendirilmesi, eğitim hayatına geri dönmelerinin sağlanması için çalışma başlattı.
    Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde çöp toplayan çocuklarla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş, Trafik Denetleme ve Çocuk Şube Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyelerinin temsilcileri katıldı.
    Toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumda, il genelinde hırsızlık olaylarında ciddi bir azalma kaydedildiği, ancak çöp toplayan 8-15 yaş aralığındaki çocukların hırsızlık olaylarına karıştıkları, bu çocukların küçük yaşta olmaları ve yaptıklarının suç olduğunun idrakine varamadıkları gibi sorunlarla ilgili daha fazla çalışma gerçekleştirilmesinin önem taşıdığı ifade edildi. Bu çocukların çeşitli malzemeleri çalarak hırsızlık yaptıkları, yaşlarının küçük olması dolayısıyla istismara açık oldukları, uyuşturucu ticareti gibi olaylara karışabilecekleri hususunda riskler olduğu dile getirildi.
    Ayrıca, 8-15 yaş aralığındaki çocukların sosyal yaşamlarının düzeltilerek, toplumda sağlıklı bireyler olarak yer almaları için ilgili kurumların birlikte hareket etmesi gerektiği konusunda uzlaşı sağlandı. Sunum sonrası yapılan görüşmelerde, okul çağındaki bu çocukların ailelerinin bilinçlendirilmesi, eğitim hayatına geri dönmelerinin sağlanması, çöp toplama araçlarının ellerinden alınması, topladıkları atıkları sattıkları yerlerin tespit edilip, alım satımın engellenmesi konularını masaya yatırdı. Toplantıda, mevzuatlarda yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri de konuşuldu. İlk adım olarak geniş katılımlı bir çalışma grubunun oluşturulması ve konuyla ilgili kurum ve kuruluşların katılımının sağlanarak, birlikte hareket edilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Çöp toplayan aileler ve çocuklarının envanterinin oluşturulması ve eğitimin ön plana çıkarılarak, ailelerin bilinçlendirilmesi toplantıda kararlaştırılan önemli konular arasında yer aldı. Sivil toplum örgütleriyle temasa geçilmesi ve uzun vadede proje geliştirilerek, AB veya benzeri kurumlardan maddi destek alınabileceği de toplantıda değerlendirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow