hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de festival coşkusu başlıyor

    Mersin’de festival coşkusu başlıyor
    expand

    Mersin’de festival coşkusu başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de düzenlenecek olan Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), 'Müzik Birleştirir' temasıyla 21 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında perdelerini 20’inci kez açıyor.
    Bu yıl 20’incisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) tanıtım toplantısı, festival sponsorları ve kent protokolünün geniş katılımıyla gerçekleştirildi. 
    Toplantı sunumunu Volkan Severcan gerçekleştirirken, 2022 MUMF Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne değer bulunan Keman Sanatçısı Ada Yalın Yücel, bir keman resitali sunarak dinleyenlerinin gönlünü fethetti. MUMF Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın açılış konuşmasının ardından   Festival tanıtım gösterimi ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi ve festival sponsorlarına teşekkür plaketleri takdim edildi. 
    3’ü ücretsiz toplam 12 etkinlikle 20 gün sürecek festival etkinlikleri, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydanı, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, MEÜ. Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak. Mersin’in kültürel zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla her yıl yapılan Beste Yarışması ve Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği, bir sonraki yıla yeniden ertelendi. Festival,  Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü olmak üzere 3 farklı dalda ödüller dağıtırken bu yıla özel MUMF 20. Yıl Özel Ödülü de verecek.
    Festival, Hollanda, Avusturya, Kazakistan, ve ülkemizden gelen farklı müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarını Mersin’de misafir edecek. Şef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleştirilecek açılış konserinde, Türkiye’nin opera yıldızları Asude Karayavuz (Mezzo Soprano), Hale Soner Kekeç (Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor), Caner Akgün (Bariton)  yer alacak. Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 21 Mayıs Cumartesi saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.  
    Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlar; Elif Sanchez, Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle Utrecht String Quartet, Ceylan Ertem, Kerem Görsev Trio, Kazakistan’dan Turan Ethno Folk Band, Şef Daniel Fedorean yönetiminde MBB Kent Orkestrası ve Zeynep Casalini, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Jamal Aliyev, piyano eşlikli resital ile Hasan Gökçe Yorgun ve Jiao Lii, Melek Mosso, Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle Wiener Klavier Quartett ve Two Turkish Tenors. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow