hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de gece gündüze döndü

    Mersinde gece gündüze döndü
    expand

    Mersin'de gece gündüze döndü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de ulusal kurtuluş mücadelesinin 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen fener alayı, geceyi gündüze çevirdi.
    Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki amfi tiyatrodan başlayan etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP İl Başkanı Adil Aktay başta olmak üzere binlerce vatandaş katıldı. Ellerindeki meşale ve Türk bayrakları ile kurtuluş coşkusuna ortak olan Mersinliler, marşlar eşliğinde Cumhuriyet Gösteri Merkezi'ne kadar yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan fener alayı, gece karanlığını gündüze geçirdi.
    Burada konuşan Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Her şey 100 yıl önce 'Mavi Gözlü Dev'in Samsun'a çıkması ile başladı. Bugün özgür bir ülkede demokratik bir ülkede yaşıyorsak, Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları sayesinde olmuştur. Ecdatlarımız yokluk çekti, aç kaldı ama işgal altındaki ülkesini kurtararak bizlere armağan etti. Bu ülkenin insanı daha mutlu, daha bağımsız olsun diye yıllarını verdiler. Yüce Atatürk gerçekten muazzam bir lider. Bu ülkeyi değerli gençlerimize armağan etti. Gençlerimizin kıymetini bileceğiz. Onların çağdaş bir eğitim almasını sağlayacağız. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözünü feyz alarak çok daha fazla çalışmaları, kendilerini yetiştirmeleri, çağdaş ve daha özgür daha bir şekilde bu ülkede yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Onlar bizim umudumuz olacak" dedi.
    Konuşmanın ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı okundu. Etkinlik, Kent Orkestrası ile birlikte sahne alan Çağdaş Anadolu konseri ile devam etti.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow