hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de görme engellilere uygun yaya geçitleri

    Mersinde görme engellilere uygun yaya geçitleri
    expand

    Mersin'de görme engellilere uygun yaya geçitleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de, kent genelinde yatay işaretleme çalışmalarını 12 kişilik ekip, görme engellilere uygun geçitleri de yapıyor.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yatay işaretleme çalışmalarını 12 kişilik bir ekiple yürütüyor. Yol çizgilerini çizen ekibin içerisinde 2 de kadın yer alıyor. İşlerini masa başından saha uygulamasına kadar bir plan ve program çerçevesinde yürüten ekip, şu sıralar görme engelli vatandaşların kullanımına uygun yaya geçitlerinin çizimlerini sürdürüyor.
    Yatay işaretleme ekibi, yol çizgilerinin çizimini önce projelendiriyor ardından uyguluyor. Yollara çizilen çizgilerle yayalar ve araç sürücülerinin can ve mal güvenliği sağlanıyor. Ekip, işini özenle ve özveriyle gerçekleştiriyor.
    Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görevli Trafik Teknikeri Betül Aydemir, Mersin’de bir ilki gerçekleştirerek görme engelli vatandaşların kullanımına uygun yaya geçidi çizimlerini sürdürdüklerini belirtti. Yeni çizilen yaya geçitlerinin özelliklerinden de bahseden Aydemir, "Mersin’de bir ilk. Engelli vatandaşlarımızın önce can sonra mal güvenliğini korumak ve karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştırmak adına yaptığımız bir uygulama. Kentin zaten birkaç noktasına daha yaptık. Son sürat devam edeceğiz. Tek çeşit boya kullanmıyoruz, iki çeşit boyamız var. Çift kompenantlı sarı ve beyaz boyalarımız. Hem görünürlüğü daha farklı gece-gündüz hem de uygulaması daha farklı" dedi.
    Çalışmaları planlı ve programlı bir şekilde yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Aydemir, "Rastgele bir çalışmamız yok. Hem ofiste hem sahada hem de uygulamada bir planımız projemiz var. Önce yayaların can ve mal güvenliğini korumak adına yaptığımız bir çalışma ve Mersin’de birçok noktada biz bu uygulamaları yaptık" diye konuştu.
    Yatay ve düşey işaretleme ekibinin saha sorumlusu Soner Özer de sahaya geçtikleri andan itibaren yürüttükleri çalışmaları anlatarak, "Ekibimiz sahaya geliyorlar, zeminin temizliğini yapıyorlar, ondan sonra ölçümlere başlıyoruz. Çizim bittikten sonra boyama işlemine devam ediyoruz. Elimizde projelerimiz var, işaretlemelere göre arkadaşlar uygulamasını yapıyor. Yani kara düzen bir iş yapmıyoruz. Plan ve projeye göre çalışmalarını yapıyor arkadaşlar" ifadelerine yer verdi.
    Yol çizgileri boya operatörü Uğur Ilgaz ise sahadaki görevinden bahsederek, "Ben boya karışımı yapıyorum. Önce boya hazırlığı yapıyoruz, karışımı yaptıktan sonra arkadaşlarım kalıplara dökerek yola uygulamasını yapıyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow