hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de il protokolü şehitliği ziyaret etti

    Mersinde il protokolü şehitliği ziyaret etti
    expand

    Mersin'de il protokolü şehitliği ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında şehitliği ziyaret eden il protokolü, mezarlara karanfil bıraktı.
    Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Oğuz Bavbek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, askeri erkan, STK temsilcileri ve vatandaşların yer aldığı ziyaretti Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Protokol üyeleri şehitlerin kabirlerini tek tek gezip mezarlara karanfil bıraktı.
    Duygu ve düşüncelerini dile getiren Vali Su, "Bundan 3 yıl önce bir 15 Temmuz gecesi hain FETÖ ve onun uzantıları ülkemizi işgal etmek, milletimizi bölüp parçalamak, demokrasimizi yok etmek için darbe teşebbüsünde bulundular. Yüce milletimiz; meydanları, sokakları doldurarak bu girişime 'Dur' demiş, bedenlerini tanklara, toplara, uçaklara, bombalara, silahlara siper etmiştir. 251 vatandaşımız şahadet mertebesine ulaşmış, şehit olmuştur. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow