hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de kadınlara çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler eğitimi verildi

    Mersin’de kadınlara çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler eğitimi verildi
    expand

    Mersin’de kadınlara çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülhan DEMİRCİ/Mersin,(DHA)- MERSİN’de, HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesince ‘Çalışma Hayatı ve Sendikal Hayatta Kadın Eğitim Programı’ yapıldı.
    Bir otelde gerçekleştirilen programa, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Öz Finans İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Saim Esken, HAK-İŞ Mersin İl Başkanı ve Hizmet İş Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, konfederasyona bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, kadın komitesi başkan ve üyeleri katıldı. HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, kadınlar için yapılan çalışmaların etkin bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, “2007 yılında HAK-İŞ içinde kadın üye oranı yüzde 1 civarındayken yapılan çalışmalar ve üye sendikalar tarafından oluşturulan Kadın Komiteleri ile yüzde 24’lere çıktı. Bugün 700 bin HAK-İş üyesinin 170 binini kadınlar oluşturuyor. Kadın üyelerimizin yeterliliklerini geliştirmek ve kapasitelerini arttırmak için bu gibi eğitimleri çok önemli bir araç olarak görüyoruz. Amacımız sadece sorunları tespit etmek değil, çalışma hayatına ilişkin yenilikçi çözüm önerileri ortaya koymaktır” dedi.
    HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, kadınların sendikal çalışmalarında aktif rol aldıklarını ifade ederek, “Kadının çalışma hayatında var olması her şeyden önce bir insan hakkı olarak değerlendirilmiştir. Başta kadın üyelerimiz olmak üzere 700 bin üyemiz, aileleri ve çalışanlar için yapmamız gereken görevlerimiz ve sorumluluklarımız var, yolumuz uzun ve meşakkatli” diye konuştu.
    HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Avukat Hamdi Abdullah Koçoğlu, “Çalışma Yaşamında Kadın Hakları ve Hukuksal Referanslar”, Eğitim Uzmanları Ceylan Güliz Bozdemir ve Kübra Öztürk Sever de “Etkili İletişim Becerileri ve Empati”, “Stres Yönetimi”, “İş ve Aile Yaşamının Uyumu” konularında sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcıların konuşmacılara sorularını yönelttiği soru-cevap bölümünün ardından program katılımcılara sertifikaları verilmesiyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow