hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de meme kanseri farkındalık semineri

    Mersinde meme kanseri farkındalık semineri
    expand

    Mersin'de meme kanseri farkındalık semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, çağımızda kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserine yönelik Meme Kanseri Farkındalık Semineri gerçekleştirdi.
    Özel bir hastane işbirliği ile '1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı' kapsamında düzenlenen seminerde Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdinç Nayır, kanser istatistikleri, kanserde risk faktörleri, erken tanı ve korunma yöntemlerini anlatarak, katılımcıları bilgilendirdi.  Kanserin, şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalığı gibi tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayan Nayır, meme kanserinden nasıl korunulacağını anlattı.
    Türkiye’de her yıl 17 bin kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu ve her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuna Bilecik ise meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekerken, erken tanı için hangi yöntemlerin kullanılması gerektiğini, önlenebilir ve değiştirilebilir risk faktörlerini anlattı.
    Meme kanserinde belirtilerin neler olduğu konusunda katılımcıları bilgilendiren Bilecik, KKMM yani Kendi Kendine Meme Muayenesi’nin ve mamografinin hastalığın önlenmesi ve erken tedavi edilebilmesi açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Erken evrede hastanın yüzde 100’e kadar iyileşme şansının olduğunu aktaran Bilecik, meme kanseri ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.
    Seminerde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Meltem Gök tarafından kanser ile beslenmenin ilişkisi irdelendi. Konuşmasında kanserin genel nedenlerine değinen Meltem Gök, beslenmenin kanser oluşumundaki rolünü ve kanseri tetikleyen besinleri katılımcılarla paylaştı.
    Gök, tütün ve alkol kullanımı, aşırı veya yetersiz beslenme, uygun olmayan pişirme yöntemleri, küf ve toksinler ile zararlı ve yüksek dozda kullanılan katkı maddelerin meme kanserini tetiklediği ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow