hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de memleket türküleri söylendi

    Mersin’de memleket türküleri söylendi
    expand

    Mersin’de memleket türküleri söylendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinlikler kapsamında vatandaşları, Türk Halk Müziği’nin güçlü ve sevilen sesi Gülşen Kutlu ile buluşturdu.
    Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğe, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel, Haydar Ali Ulusoy ve çok sayıda daire başkanının yanı sıra kalabalık bir dinleyici topluluğu katıldı.
    Salonun tamamen dolduğu ve çok sayıda kişinin de ayakta izlediği etkinlikte, ilk olarak Şef Zekeriya Yıldız yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi saz ve ses sanatçıları sahne aldı. Türkiye’nin değişik yörelerine ait türküleri başarılı bir şekilde seslendiren koro, dinleyicilerden büyük alkış aldı.
    Etkinliğin ikinci bölümünde ise konuk sanatçı Gülşen Kutlu sahne aldı. Büyükşehir Belediyesi saz sanatçılarının eşlik ettiği Gülşen Kutlu, repertuarındaki en bilinen ve sevilen türküleri, konseri dinleyen vatandaşlarla birlikte söyledi. Kendisini Mersinliler’le buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür eden Gülşen Kutlu, "Böylesi kalabalık bir dinleyici kitlesi karşısında sahne almaktan büyük mutluluk duydum. Türkülerime eşlik eden, türkü kültürü ve bilinci taşıyan insanlara konser vermek, benim için de oldukça keyif verici" dedi.
    Konserin ardından Vali Yardımcısı Deniz sahneye gelerek sanatçı Gülşen Kutlu’yu tebrik ederek, günün anısına çiçek verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ise koro şefi Zekeriya Yıldız’ı tebrik ederek, çiçek takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow