hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de, Mursi için gıyabi cenaze namazı

    Mersinde, Mursi için gıyabi cenaze namazı
    expand

    Mersin'de, Mursi için gıyabi cenaze namazı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MISIR'ın demokratik seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı olan ve darbeciler tarafından yargılandığı duruşma salonunda yaşamını yitiren Muhammed Mursi için Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.
    Kent merkezindeki Ulu Cami önünde, öğleyin İl müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazında Vali Ali İhsan Su, AK Parti İl Başkanlığı yönetimi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri ile vatandaşlar Mursi için saf tuttu. Toplanan kalabalık, Mursi başta olmak üzere tüm şehitler ve İslam coğrafyasında huzurun egemen kılınması için dualar etti.
    Namazdan sonra basın açıklaması yapan AK Parti İl İnsan Hakları Başkanı Fatmanur Yontar Ateş, "2 bin 357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mursi, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. Bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur. Barbar Sisi'ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşu ile Mısır'da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mursi'nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır" dedi.
    Batının Mısır'daki olaylara sessiz kaldığını söyleyen ADG Mersin Şube Başkanı Abdullah Akmaz ise, "Küresel sistemin, en çok da bilişim teknolojilerinin oluşturduğu etki ile galeyana getirdiği sokak gösterilerinin devamında, 3 Temmuz 2013'de Mısır'da silahlı kuvvetler yönetime el koymuş, ilginçtir ki sürekli 'demokrasi, insan hakları ve özgürlük' diyen batı, Mısır'da yapılan darbeye ve 1 gün sonra da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tutuklanmasına sessiz kalmıştır. Merhum Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Cenab-ı Hakkın lütfuna mahzar olduğuna inanıyoruz. Tüm İslam Ümmeti'ne sabırlar diliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow