hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de, 'Öğrenci Danışma Merkezi' kuruluyor

    Mersinde, Öğrenci Danışma Merkezi kuruluyor
    expand

    Mersin'de, 'Öğrenci Danışma Merkezi' kuruluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca, her yaş kategorisinden öğrenciye rehberlik ve psikolojik destek sağlamak amacı ile 'Öğrenci Danışma Merkezi' kuruluyor.
    Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Alman Uluslararası İşbirliği Teşkilatı-GIZ tarafından 35 bin Euro hibe almaya hak kazanan bir proje de Öğrenci Danışma Merkezi’nde uygulanacak. Proje kapsamında okula devam edemeyen 15-25 yaş aralığında öğrencilerle ilgili çalışma yürütülecek. Çevrimiçi toplantıda bir araya gelen paydaşlar, projeyle ilgili görüşlerini bildirdi. Yenişehir ilçesinde açılacak merkezde okul öncesinden üniversite öğrencilerine kadar her yaştan öğrenciye destek sağlanacak. Öğrenciler, sınav kaygılarına, öğrenim hayatlarında yaşadığı sıkıntılardan dikkat ve motivasyon eksikliklerine kadar birçok konuda merkeze başvuru yapabilecek. Kariyer basamaklarını tırmanan öğrenciler, karşılaştıkları sorunlarla merkezde baş edebilecek.
    Merkezle ilgili bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, "Öğrencilerimizin okul hayatlarında karşılaştıkları birçok problemle başa çıkmaları noktasında yardımcı olacak. Öğrenci kapsamı içerisine giren bütün çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet verebilecek. Okul öncesi dönemden başlayıp üniversite hayatının sonuna kadar olan süreç içerisinde öğrencilerimizin karşılaştıkları problemlerle ilgilenecek. Kendi birimimiz içerisinde kendi departmanlarımız ve alanlarımızda uzman arkadaşlarımız olacak. Kendi içimizde bir branşlaşmayla bütün bu problemleri ele almak istiyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow