hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de sokak hayvanlarına yiyecek bırakıldı

    Mersinde sokak hayvanlarına yiyecek bırakıldı
    expand

    Mersin'de sokak hayvanlarına yiyecek bırakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kafe ve restoranların kapanması nedeniyle besin bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için birçok noktaya mama ve su bırakıyor.
    Büyükşehir Belediyesi, geçirilen kritik süreçte haftanın 7 günü hayvan besleme odaklarına mama bırakmayı sürdürürken, kedi evleri ve köpek besleme odakları dışında da birçok noktaya mama bırakıyor. Sokaktaki canların beslenme kaynağının büyük bölümünü oluşturan kafelerin ve restoranların koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında kapatılması, açık olanların da yoğunluğunun azalması sebebiyle besin bulmakta güçlük çeken hayvanların imdadına ekipler yetişiyor. Bu kapsamda Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Balıkçı Barınağı’nda bulunan kedi evi, Miyav Park ve Kocavilayet ilçesinde bulunan köpek besleme odağının da aralarında bulunduğu pek çok noktada mama ve su dağıtımı gerçekleştirdi. 
    Ayrıca, çok sayıda hayvana ev sahipliği yapan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde de hayvanların beslenmesine aralıksız devam ediliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow