hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de su faturası vatandaşı rahatlatacak

    Mersin’de su faturası vatandaşı rahatlatacak
    expand

    Mersin’de su faturası vatandaşı rahatlatacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün yapılan olağan genel kurulunda alınan kararla birlikte kentte gündem konusu olan su faturası nedeni ile vatandaş rahatlayacak.
    MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Temmuz ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda, pandemi nedeniyle artan su tüketimine bağlı olarak faturalarda yaşanan şikayetler dikkate alınıp, su tarifelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, Mersin merkez ve ilçelerde daha önce 0-10 metreküp olan birinci kademe 0-15 metreküp, 11-20 olan ikinci kademe 16-30 metreküp, 21-75 metreküp olan üçüncü kademe 31-75 metreküp, dördüncü kademe ise 76 metreküp ve üzeri olarak belirlendi.
    Yoğun olarak tarım ve hayvancılığın yapıldığı Mut ve Bozyazı ilçeleri için ise su kademelerinde farklı bir değişikliğe gidildi. Mut ve Bozyazı’da su tarifesinde birinci kademe 0-30 metreküp, ikinci kademe 31-75 metreküp, üçüncü kademe 75 metreküp ve üzeri olarak belirlendi. Birim fiyat üzerinden alınan yüzde 50 oranındaki atıksu bedeli yüzde 45’e indirilirken, 1 metreküp su bedeli kadar alınan sabit bakım ücreti ise kaldırıldı. Meclis üyeleri, tarife değişikliği dolayısıyla Başkan Seçer’e teşekkür etti. Başkan Seçer ise "Çok değerli bir çalışma yaptık, bütün emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
    Başkan Seçer, pandemide vatandaşların evde kalması nedeniyle su tüketiminin yoğunlaştığını, bu nedenle artan faturalar nedeniyle şikayetler aldıklarını belirterek, "Bu şikayetlere kayıtsız kalmam mümkün değildi. Gönül isterdi ki kademeleri tamamen kaldıralım. Ama su zengini bir ülke de bölge de değiliz" diye konuştu.
    MESKİ’de tahsil edilen bedellerin yatırımlara katkısının sınırlı düzeyde kaldığını, daha çok hibeler ve uzun vadeli kredilerle çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Başkan Seçer, "Ben de istiyorum su mümkünse bedava olsun, ama bir bedeli olmalı. Suyu tasarruflu kullanmalıyız. Yasaların elverdiği ölçüde ucuz yapmalıyım. Maliyetleri düşürmeliyim" ifadelerini kullandı.
    Seçer, Mersin’in Tarsus’tan Anamur’a kadar özellikle tatil bölgeleri ve yaylalık beldeleri kapsayan batı bölgelerinin hızla altyapı çalışmalarına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Başkan Seçer, pandemi nedeniyle iptal ettikleri 73 otobüs alımıyla ilgili ihaleyi 24 Temmuz’da gerçekleştireceklerini bildirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow