hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de su sayaçları dönüştürülecek

    Mersin’de su sayaçları dönüştürülecek
    expand

    Mersin’de su sayaçları dönüştürülecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelindeki su sayaçlarını Akıllı Su Sayaç Sistemi’ne dönüştürmeyi ve bu sayede ülkedeki akıllı şebeke sistemlerinin kurulumuna öncülük etmeyi hedefliyor.
    Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Su Sayaç Sistemleri ile su tüketimi kontrol altına alarak, önümüzdeki yıllarda yaşanılacağı düşünülen su kıtlığına karşı, su kaynaklarının daha verimli kullanımını sağlayacak.Kent genelinde var olan su sayaçları, 2020 yılı içerisinde Akıllı Su Sayaç Sistemleri ile değiştirmeye başlayacak ve sistem ilerleyen yıllarda kademe kademe tüm kente yaygınlaştırılacak. MESKİ hizmet sahasında bulunan aboneleri kapsayan bir proje olan sistem sayesinde, sayaç ölçüm performansının takip edilmesi, etkin tahakkuk yapılması ile kayıp ve kaçak su kullanımının önüne geçilmesi de amaçlanıyor.
    Akıllı Su Sayacı, ölçümün elektronik bir ünite tarafından yapıldığı, ölçüm hassasiyeti yüksek ve uzaktan yönetilebilen su sayacı çözümü olarak düşünülüyor. Dijital göstergeye sahip hibrit yapılı bu sayaçlar ile ücretlendirilemeyen kayıp ve kaçak su kullanımının önüne de geçilmesi hedefleniyor.
    Akıllı Su Sayaç Sistemi dahili bir radyo modülü içeriyor ve radyo frekans bağlantısı üzerinden verimli uzaktan okuma yapılabiliyor. Bu sayede birçok bilgiye anlık veya belirlenen aralıklarla ulaşılacak ve su sayacının açma-kesme işleminin de yapılmasına gerek kalmayacak. Radyo frekans sistemi ile yapılacak okuma sayesinde, okuma hatalarının da önüne geçileceği öngörülüyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow