hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de toplu sözleşme sevinci

    Mersinde toplu sözleşme sevinci
    expand

    Mersin'de toplu sözleşme sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bünyesinde çalışan toplam bin 80 kadrolu işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi, Belediye-İş Sendikası ile imzalandı.
    Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bünyesinde çalışan toplam bin 80 kadrolu işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi, Belediye-İş Sendikası ile imzalandı. Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan ve 1 Mart 2020 ile 28 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde de öncelik diğer sözleşmelerde olduğu gibi kadına şiddetle mücadele oldu. 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde de kadına yönelik şiddete taviz verilmemesine yönelik madde yer aldı. Buna göre, kadına şiddet uyguladığı tespit edilen personelin iş akdine son verilecek.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplu sözleşmenin 3 yılı kapsadığını belirterek, “Belediyemiz ve Belediyemizin bağlı kuruluşu olan MESKİ’yi kapsayan toplam 1080 çalışanımızı ilgilendiren bir toplu sözleşme oldu. 2023 yılı 1 Mart’ına kadar geçerli olacak bir toplu sözleşme. Burada yemek ve çocuk yardımı dışındaki diğer sosyal yardımlarda yaklaşık yüzde 13’lük bir artış öngörüldü. Ayrıca ortalama yevmiyeye seyyanen 28 TL gibi zam söz konusu oldu. Gelecek yıl ilk 6 ay ortalama yevmiye üzerinden de yine yüzde 5 olmak üzere iki 6 aylık dilimi kapsayacak şekilde yıla yansımış olacak” dedi.
    'KADINA ŞİDDET UYGULAYAN PERSONELİN İŞİNE SON VERİLECEK'
    Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Başkan Seçer, “Hep birlikte buna bir dur demek için toplumsal bir mücadele başlatmamız, hatta bunun da dozajını arttırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Biz daha önce yaptığımız toplu sözleşmelerde de diğer sendikalarla yaptığımız toplu sözleşmelerde de bu hükmü koymuştuk. Şimdi Belediye-İş Sendikamız’la yaptığımız toplu sözleşmeye de bu hükmü koyuyoruz. Yani kadına, aile fertlerine, bireylerine şiddet uygulayan çalışanlarımızla yolumuzu ayırmak durumunda kalacağız. Yine kadın-erkek eşitliği ile ilgili, toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili yine bir hüküm bu toplu sözleşme içerisinde olacak” diye konuştu.
    Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Sönmez ise “Belediye ile sendikamız arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Mart'tan bu yana sürmekteydi. Tabi pandemi nedeniyle ara verildi ve uzadı. Toplu sözleşme şu anda imzalanmış durumda. Arkadaşlarımızın maaşına da yansıyacak. Ben toplu sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum, Allah utandırmasın” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow