hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de trafik düzene giriyor, kaza riski minimuma iniyor

    Mersin’de trafik düzene giriyor, kaza riski minimuma iniyor
    expand

    Mersin’de trafik düzene giriyor, kaza riski minimuma iniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, çok sayıda kazanın meydana geldiği kavşağa trafik sinyalizasyon sistemi yerleştirdi.
    Çok sayıda kazanın meydana geldiği 50’nci Yıl Mahallesi’nde, 15’nci Cadde ile 20’nci Cadde kesişiminde bulunan ve trafik yoğunluğu fazla olan Nehir Plaza Kavşağı için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, trafiğin güvenli hale getirilmesi amacıyla kavşağa trafik sinyalizasyon sistemi yerleştirdi. Kısa sürede yerleştirilen trafik sinyalizasyon sistemi ile kazalar minimuma indirilerek, vatandaşların güvenli bir şekilde kavşaktan geçişi de sağlanmış oldu. Kazaların yoğun olduğu kavşakta, sistem sayesinde trafik düzene girerken, kaza riski de en aza indirilmiş oldu.
    50'nci Yıl Mahallesi Muhtarı Nergis Özcan, aynı kavşakta kendisinin de kaza yaptığını belirterek, trafik sinyalizasyon sisteminin yerleştirilmesinden dolayı hem muhtar olarak hem de bir vatandaş olarak mutlu olduğunu söyledi. Özcan, "Ciddi derecede kazalarımızın olduğu bir noktaydı. Birçok kazaya tanık oldum. Kendim de kaza yaptım. 11 yıldır buraya trafik ışığı yerleştirilmesini bekliyordum ama kısmet ben muhtar olduğum zamanaymış. Burada o kadar çok insan öldü, o kadar çok insan sakat kaldı ki, ben buna trafik ışığı demiyorum, cankurtaran ışığı diyorum. Burası yapıldığı için çok mutluyum. Mahalle sakinlerimiz de çok mutlular" dedi.
    3 yıldır 50. Yıl Mahallesi’nde oturan ve birçok kazaya tanık olduklarını ifade eden Nadir Ceyhan Karamanlı ise "Burada 3 yıl içerisinde olan kaza sayısı neredeyse 40’ı buldu. Felaket kazalar oldu burada. Yaklaşık 10 gündür ışıklarımız var ve o gün bugündür kaza yok" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow