hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de ulaşıma kadın eli değiyor

    Mersinde ulaşıma kadın eli değiyor
    expand

    Mersin'de ulaşıma kadın eli değiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, 73 otobüs şoförü alımı için tamamlanan mülakatların ardından, şoför adaylarına araç içi tanıtım ve direksiyon eğitimleri verdi.
    Geçtiğimiz günlerde araç filosunu genişletileceğini açıklaya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla otobüs şoförü alımları başladı. Büyükşehir Belediyesi, ilana çıktığı 73 otobüs şoförü alımı için yapılan mülakatlarda eğitimlere ve sınavlara girmeye hak kazanan adayları belirledi. Yeterliliklerini mülakatlar sırasında kanıtlayan 41 kadın ve 183 erkek adayın eğitimleri, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan direksiyon usta öğreticileri tarafından verildi. Araç çalıştırma, araç sollama, durakta yolcu alma ve indirme, dönel ada içinde dönüş yapma, geri manevra, park etme, araç göstergelerini bilme ve tanıma konularında verilen eğitimlerin ardından adayların direksiyon hakimiyeti yeterliliği test edildi ve sınava tabi tutuldu. Pek çok maddede değerlendirilecek olan 41 kadın ve 183 erkek aday arasından başarılı olanlar en kısa sürede görevlerine başlayacak.
    Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, 73 personelin belediye bünyesine dahil edilmesinin vatandaşa hizmet noktasında faydası olacağını belirterek, "Bu arkadaşlar daha önce belirli seviyelerden geçmiş, SRC belgeleri olan, psikotekniklerini tamamlamış arkadaşlarımız. Bugün ilk etapta kadın şoför adaylarımızı burada direksiyon test eğitimine, sınavına çağırdık. Başarılı olan arkadaşlarımız duyuruları açıklandıktan sonra gelerek görevlerine başlayacaklar" dedi.
    BAŞARILI OLACAĞIZ
    Kadınların topluma daha çok kazandırılması gerektiğini kaydeden şoför adayı Bircan Tazeoğlu, "Kadınlara destek sağlandığı için gerçekten kadın olarak ne kadar teşekkür etsek az. O yüzden ben çok mutluyum. İnşallah gerçekten iyi olur hepimiz için. Buraya başvuru yapan insanlar, kendim için de konuşmam gerekirse zaten belli kriterlere sahip, uzun yıllardır trafikte aktif araç kullanan insanlar. O yüzden hiçbir şekilde trafikte, otobüste olmamız bizim için bir şey değiştirmeyecek" diye konuştu. Handan Kaya da, "Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne katılarak örnek kadın şoförlerden olmak istiyoruz. Özellikle ben kendi adıma söyleyeyim bunu yapmak istiyorum, başarmak istiyorum. Umarım başaracağım."
    Adaylardan Betül Arslankılıç da kadınların başaramayacağı hiçbir şey olmadığını dikkat çekti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow