hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’de yağmur suyu hatları güçlendiriliyor

    Mersin’de yağmur suyu hatları güçlendiriliyor
    expand

    Mersin’de yağmur suyu hatları güçlendiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesinde yağmurs hattı imalatlarına devam ediyor.
    MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Mezitli İlçesi Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nde başlattığı yağmursuyu projesi ile bölgede yoğun yağışlardan sonra yaşanan su taşkınları sona erecek. Böylece, vatandaşın ve esnafın yağışlı havalarda yaşadığı mağduriyet giderilecek. Yapımına başlanan ve sözleşme bedeli 3 milyon 765 bin TL olan çalışmalar ile toplanan yağmursuları; 2x2 ebadında 691 metre, 2x1.25 ebadında 148 metre ve 1.5x1.5 metre ebadında 298 metre kutu menfez ve 1400 milimetre çapında 458 metre uzunluğundaki betonarme borular vasıtasıyla deşarj edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla Okan Merzeci Bulvarı, Vatan Caddesi ve GMK Bulvarı’nda meydana gelen su baskınları tarihe karışacak.
    MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, 2020 yılı sonunda tamamlanarak işletmeye alınması planlanan imalatların tamamlanmasıyla Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nin yağmursuyu sorununun ortadan kalkacağını ifade ederek, "Hazırladığımız ve yapımına başladığımız projelerle, vatandaşlarımızın yoğun yağışlı havalarda yaşadığı su taşması problemlerini ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Vatan Caddesi’ne uzun yıllar hizmet sunacak nitelikli bir yağmursuyu altyapısı inşa ediyoruz. Yağmur suyu imalatlarının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin yağmursuyu sorunu kalıcı olarak son bulacak. Çalışmalarımızla, kentimizin belirli noktalarında, özellikle kış aylarında aşırı yağışlarda cadde ve sokaklarda meydana gelen su taşkını manzaralarına son vereceğiz" dedi

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow