hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de yılın hemşire ve ebesi ödüllendirildi

    Mersinde yılın hemşire ve ebesi ödüllendirildi
    expand

    Mersin'de yılın hemşire ve ebesi ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, 'Yılın Hemşire ve Ebesi' seçilen Tarsus Devlet Hastanesi Göz-Çocuk Cerrahi Servisi hemşiresi Gülcan Gürsel Aksakal ile Mut Deveci Aile Sağlığı Merkezi ebesi Zahide Yılmaz ödüllerini aldı.
    Düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, "Tüm hemşire ve ebelerimiz bu ödüle layık ancak arkadaşlarımızı temsilen bir seçim yapmak zorundaydık. Yılın hemşire ve ebesi olarak bu arkadaşlarımızı belirledik. Değerli mesai arkadaşlarım Aksakal ve Yılmaz'ı tebrik ediyorum" dedi.
    Kendilerini bu ödüle layık görenlere teşekkür eden Hemşire Gülcan Gürsel Aksakal ise "Meslek hayatım boyunca hep vicdanımın sesine kulak verdim. İnsanların en sıkıntılı olduğu dönemlerde onların yanında olmak ve sağlıklarına tekrar kavuşmalarını görmek benim için en büyük ödül. İçinde insan sevgisi, vicdan ve şefkat duygusu olmayan birisinin bu mesleği icra etmesi mümkün değil" diye konuştu.
    Koruyucu sağlık hizmetleri alanında gösterdiği başarı ile ödüle layık görülen ebe Zahide Yılmaz da "Koruyucu sağlık hizmetlerinin temelini aşılama, çevre sağlığı, gebe ve bebek takibi oluşturmakta. Görev yaptığım aile sağlığı merkezinden hizmet alan vatandaşlarımız ile bir aile gibi olduk. Bu ödülü, koruyucu sağlık hizmetleri alanında görev yapan arkadaşlarım adına aldım" diye konuştu. Konuşmaların ardından sağlık personellerine ödülleri teslim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow