hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de zafer coşkusu

    Mersinde zafer coşkusu
    expand

    Mersin'de zafer coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri, coşkuyla başladı.
    Yeniköy Mahallesi'nde organize edilen halk oyunları gösterilerinin sunulduğu şölende Kent Orkestrası'nın verdiği konserin ardından konuşan Seçer, 30 Ağustos mücadelesinin Türk Milleti için önemine dikkat çekti.  26 ile 30 Ağustos arasında tüm Anadolu halkının bağımsızlık için mücadele ederek canını ve kanını feda ettiğini vurgulayan Seçer, "Dedelerimiz, büyüklerimiz, atalarımız, işgal kuvvetlerini topraklarımızın dışına atarak, yokluk içerisinde bu ülkeyi bizlere miras olarak bıraktı. Onların çocukları, torunları olarak, bize yakışanı yapıyoruz. O günlerin anısını unutturmuyoruz. Zor koşullarda kurulmuş, bağımsız bir cumhuriyet olarak bizlere armağan edilmiş. Çalışıyoruz, çok daha fazla çalışacağız. Kendimizi bulacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları olmak üzere, bu ülke uğruna, geçmişten bugüne tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
    4 gün boyunca kentin farklı noktalarında etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Başkan Seçer, 30 Ağustos gecesi saat 21.00'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda Onur Akın'ın konser vereceğini belirterek, herkesi davet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow