hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin’den İzmir’e yardım eli

    Mersin’den İzmir’e yardım eli
    expand

    Mersin’den İzmir’e yardım eli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, İzmir’de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yardım için yola çıktı. Büyükşehir, depremin en az hasarla atlatılabilmesi için 4 araç, 15 personel ve 2 K9 arama kurtarma köpeği ile İzmir’e destek ekip gönderdi.
    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 14.51’de gerçekleşen deprem 15 saniye sürdü. Deprem haberini alır almaz harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, depremin en az hasarla atlatılabilmesi için4 araç, 2 K9 arama kurtarma köpeği ve gerekli ekipmanlardan oluşan 15 kişilik ekibi İzmir’e gönderdi.
    İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdür Vekili Zeki Karakaya, “İzmir’den büyük bir deprem haberi aldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla arama kurtarma ekibi olarak İzmir’e doğru çıkış yapıyoruz. 4 araç, 15 personel, aynı zamanda 2 tane K9 arama kurtarma köpeğimizle gidiyoruz. Buradaki çalışmamız bir ekip çalışmasıdır. Orada bize verilen görevi en iyi şekilde yapıp, belediyemizi temsilen disiplinli bir şekilde çalışarak tekrar şehrimize döneceğiz” dedi.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow