hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'in kurtuluş günü kutlandı

    Mersinin kurtuluş günü kutlandı
    expand

    Mersin'in kurtuluş günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü koronavirüs pandemesi nedeniyle sade bir törenle kutlandı.
    Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama programına, pandemi kuralları ve sokağa çıkma kısıtlamaları çerçevesinde sınırlı sayıda katılımcı alındı. Kutlamaya Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, belediye başkanları, gaziler ve mülki erkan katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.
    Törenin ardından gazetecilere açıklamalara bulunan Vali Su, "Mersinliler bundan 99 yıl önce, yaşlısı genci, kadını erkeği Mersin'e sahip çıktı. Milletimiz tarih boyunca her zaman bağımsızlığına sahip çıkmış, istiklaline uzanan elleri kırmıştır. Mersinliler de Mersin'e sahip çıkarak düşman işgalinden kurtarmışlardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere edebiyata intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow