hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'in narenciyesi, depremzede çocuklara şifa olacak

    Mersinin narenciyesi, depremzede çocuklara şifa olacak
    expand

    Mersin'in narenciyesi, depremzede çocuklara şifa olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - AKDENİZ Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve çocuklar tarafından ağaçlardan toplanan narenciye ürünleri, İzmir'deki depremzedelere gönderilecek.
    İlçeye bağlı Karacailyas Mahallesi'ndeki bir narenciye bahçesinde yetişen portakal ve mandalinalar, Başkan Gültak ile ilkokul seviyesindeki çocuklar tarafından toplandı. Dalından alınan meyveler önce sepette biriktirildi, sonra plastik kasalara döküldü. Yarın gün boyu sürecek olan toplama işleminin ardından paketlenerek tıra yüklenecek olan yaklaşık 15 ton narenciye, battaniye ve hububat, İzmir'deki depremzedelere ulaştırılmak üzere afet bölgesinin yolunu tutacak.
    Etkinlik sonrası açıklama yapan Başkan Gültak, "İzmir'de mucizeler eseri kurtulan bebeklerimizi unutmayalım. Biz o çocuklarımıza, buradaki çocuklarımızla narenciye toplayıp, mandalina ve portakal toplayıp, yaklaşık bir tır yapacağız. Daha sonra da Kızılay aracılığı ile İzmir'e ulaştıracağız. Onların acılarını, onların sıkıntılarını beraber paylaştılar. Gülen yüzleri, sempatik davranışlarıyla onlara moral ve motivasyon yolladılar. Akdeniz'den, güneyden narenciye toplayarak oradaki ailelere ve gençlere moral, motivasyon noktasında göndereceğiz. İzmir'deki tüm ailelere ve çocuklarımıza 'Geçmiş olsun' diyorum, sabırlar diliyorum" dedi.
    Öte yandan Gültak'ın talimatı ile belediye hizmet binasının girişine, 'Geçmiş olsun İzmir. Hayatlarımıza umut ışığı olan minik kahramanlarımız Elif ve Ayda'ya Mersin'den selam olsun' yazılı bir pankart asıldığı görüldü.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow