hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersinli Avukat Akbıyık, mezun olduğu okulu satın aldı

    Mersinli Avukat Akbıyık, mezun olduğu okulu satın aldı
    expand

    Mersinli Avukat Akbıyık, mezun olduğu okulu satın aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN,(DHA)- MERSİNLİ Avukat ve işinsanı Abdullah Hüseyin Akbıyık, mezun olduğu İçel Koleji’nin önce ortağı sonra tek sahibi oldu. 
    1998 yılında İçel Koleji’nden mezun olduktan sonra hukuk fakültesini bitirerek avukatlığa adım atan Abdullah Hüseyin Akbıyık, beş yıl kolejin avukatlığını yaptı. 2014 yılının Mart ayında aynı zamanda öğretmenleri olan hissedarlardan aldığı ortaklık teklifini kabul eden Akbıyık, geçtiğimiz hafta da hisselerin tamamını alarak okulun tek sahibi oldu. 
    İçel Koleji Yönetim Kurulu Başkanı olan Abdullah Hüseyin Akbıyık, okulun 61 yıllık tarihinde ilk defa bir kişi tarafından yönetileceğini vurgulayıp, "İçel Koleji için hedeflerimiz ve vizyonumuz büyük. Bugüne kadar hep zaten Türkiye’de takip edilen bir okul olduk. Aynı zamanda Türkiye Özel Okullar Derneği Mali Komisyon Başkanlığını yapıyorum. Türkiye Özel Okullar Derneği sektörel bazda kolej vasfına sahip okulların bulunduğu bir birliktir. Mili Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayacağı yeni özel okullar yönetmeliği ve kanun değişikliklerinde de hukukçu kimliğimle orada da yasa tasarıları hazırlıyoruz önümüzdeki dönemlerde. O yüzden vizyonumuz geniş. İçel Koleji Mersin’in yerel markası ama ulusal bir kimliğe de sahip" diye konuştu. 
    Eğitimdeki hedeflerini anlatan Akbıyık, şöyle konuştu:
    "Biz kaliteli, teknolojiyi yakından takip eden, çağdaş, geleceğe ışık tutan ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirmenin mücadelesi içinde olmaya devam eden bir eğitim kurumuyuz. Öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve çalışanları ile büyük bir aileyiz ve ben hepsine ‘İçel Koleji Gönüllüleri’ diyorum. Onların desteği ile İçel Koleji’nin daha ileri gideceğinden şüphem yok. Çok tecrübeli ve işini çok iyi yapan güçlü bir kadroya sahibiz. Türkiye’de ve Mersin’de takip edilen bir okuluz. Bu üstlendiğimiz misyon ve vizyonun farkındayız. Eğitimi en iyi şekilde vermek için bundan sonra yeni bir süreç başlıyor ve bunun heyecanını yaşıyoruz." 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow