hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersinli dağcıların zirve keyfi

    Mersinli dağcıların zirve keyfi
    expand

    Mersinli dağcıların zirve keyfi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, koronavirüs tedbirleri sonrası başlayan yeni normalin ardından Bolkar Dağları'nın zirvesine çıktı.
    Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, yeni normal yaşamın başlamasının ardından sportif faaliyetlere başladı. Etkinlikler kapsamında 63 kişi, Akdeniz Belediyesi’nin de sağladığı araç desteği ile yüzde 50 sosyal mesafe kurallarına uyarak maskeli ve el dezenfektanları kullanarak Niğde'nin Ulukışla İlçesi sınırlarında kalan Orta Toroslar'ın temelini oluşturan Bolkar Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğindeki zirvesinde 'Saklı cennet' olarak duran Karagöl Milli Park gitti. Burada ise 2 gruba ayrılan dağcılar daha sonra halen kar örtüsünün bulunduğu bölgede harekete geçerek Bolkarlar’ın incisi olarak bilinen Karagöl Çiniligöl’e B grubu ise Pilottepe’ye çıkarak zirve yaptı.
    Zirvenin ardından dağcılar yeniden kamp alanına dönerken Kulüp Başkanı Ali Rıza Demir, uzun ve mecburi bir aradan sonra yeniden faaliyetlerine başladıklarını belirterek, "Korona virüs sonrası Mersinli dağcılar yeniden faaliyetlere başladı. Toplam 63 kişi araçlarda yüzde 50 sosyal mesafe kurallarına uyarak maskeli el dezenfektanları kullanarak Bolkarlar’a geldik. Burada da dağcılarımız iki gruba ayrıldı. A gurubu Bolkarlar’ın incisi Karagöl Çiniligöl’e, B gurubu Pilottepe’ye zirve yaptı. Zirve dağcılık olarak uzun bir aradan sonra yeniden doğada dağlarda olduk. Bundan sonra da yeni normal yaşama göre etkinlik programlarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

    FOTOĞRAFLI                                

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow