hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersinli kadınlar, cinayetlere tepkili

    Mersinli kadınlar, cinayetlere tepkili
    expand

    Mersinli kadınlar, cinayetlere tepkili

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, ürünlerini ekonomik değere dönüştürmek amacı ile stant açan 192 kadın üretici, kadın cinayetlerine tepki gösterdi.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde ürünlerini ekonomik değere dönüştürmeleri için Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda buluşarak stant açan 192 kadın üretici, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Kadın cinayetlerinin son bulması çağrısı yapan kadın üreticiler, kadın cinayetlerine dikkat çekmek adına öldürülen Aylin Sözer, Vesile Dönmez, Selda Taş ve Betül Tuğluk’un isimlerinin yazılı olduğu siyah renkli yaka kartlarını taktı.
    Cinayetlerinin son bulmasını isteyen Burcu Yıldırım, "Bir günde 4 kadın öldürüldü ve bunlar sadece bizim bildiklerimiz. Bilmediğimiz yerlerde daha neler oluyor. Hiç bilmiyoruz artık bu yasaların düzenlenmesi için ne olması gerekiyor. Bu ölen kadınların hepsi birilerinin annesi, birilerinin kız kardeşi, birilerinin eşi. Bize dokunması gerekmiyor tepki vermemiz için. Bir an önce istiyoruz ki şu yasalar bir düzenlensin artık. Kadınlar ölmesin. Burada toplandık, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve herkes de aynı tepkiyi versin artık" dedi.
    Üzüntüsünü dile getiren İlayda Bozdoğan ise "Hepimize çok acı veriyor. Böyle şeylerin artık yaşanmamasını istiyoruz ve bu farkındalığımız onun için. Umarım bu son olur" diye konuştu.
    Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da, "Konuşacak o kadar çok konu var ki, işi kökten çözmek için büyük adımlar atılması gerekiyor. Çünkü bu rezalet, utanç verici bir olay. Bir an önce elbirliği ile memleketçe elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow