hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersinli muhtarlara bilgisayar

    Mersinli muhtarlara bilgisayar
    expand

    Mersinli muhtarlara bilgisayar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Muhtarlara Bilgisayar Dağıtımı Bilgilendirme Programı kapsamında 805 muhtarı temsilen, dernek başkanı muhtarlar ve kadın muhtarlara bilgisayarlarını teslim etti.
    Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıya, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülgen, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkan Mustafa Naci Güllü, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal ve çok sayıda muhtar katıldı.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, muhtarların çalışmalarını kolaylaştırmak ve destek olmak istediklerini belirterek, "Bugün 805 yeni seçilen, ama bunların 386’sı ilk kez göreve başlayan ve 419’u geçmişten gelen muhtarlarımıza daha önce sözünü verdiğimiz bilgisayarların 300’ünü teslim edeceğiz. Kasım sonuna kadar da geri kalan tamamlanacak" dedi.
    Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin yaşanılan kentin, mahallenin hangi noktasında ne olduğunu bilmek, oradaki eksikleri, hizmetleri görmek ve süratli bir şekilde iletişim kurmak anlamında yöneticilere önemli imkânlar sunduğundan bahseden Seçer, yazılım çalışmaları süren Coğrafi Bilgi Sistemi’ni, Muhtarlık Bilgi Sistemi ile besleyerek muhtarlar ile elektronik ortamda çok daha süratli iletişim kurmanın yollarını aradıklarını ifade etti.
    Konuşmaların ardından sembolik olarak bilgisayar teslimi gerçekleştirildi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow