hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersinliler, yeni normalde harekete devam ediyor

    Mersinliler, yeni normalde harekete devam ediyor
    expand

    Mersinliler, yeni normalde harekete devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de salgın nedeniyle 3 aylık bir süreyi evlerinde geçiren vatandaşlar, yeni normalleşme sürecinde sportif faaliyetlere ağırlık verdi.
    Büyükşehir Belediyesi de salgın sürecinde ara verdiği 'Harekete Devam Projesi'ni yeniden hayata geçirdi. Kentin 17 noktasında genç, yaşlı her kesimden birçok Mersinli sabah ve akşam saatlerinde antrenörler eşliğinde ücretsiz olarak bilinçli spor yapıyor.
    'Harekete Devam Projesi' kapsamında Mersinliler, sabah 06.00’dan, akşam üzeri ise 18.00’den itibaren kentin spor noktalarında buluşarak, Büyükşehir’in antrenörleri eşliğinde sosyal mesafe kurallarına uyarak bilinçli spor yapıyor. Kentin 17 noktasında sürdürülen proje kapsamında Mezitli İlçesi’ndeki vatandaşlar Viranşehir, Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Davultepe Koytür Park, eski belediye karşısındaki park, Mezitli Belediyesi futbol sahası ve Denizhan 1 Sitesi önünde spor yapabiliyor. Yenişehir İlçesi’nde de Fenerbahçe Meydanı, Özgecan Aslan Barış Meydanı,Türkan Saylan Parkı, Mersin İdman Yurdu Meydanı, Macit Özcan Spor Kompleksi, Lemas Konakları Park ve Kır Kahvesi 1 önünde hareket devam ediyor. Egzersizler Toroslar İlçesi’nde de 68’liler Ormanı’nda, Tarsus İlçesi’nde ise Kültür Park içerisi, Ötüken Park içerisi ve Atatürk Parkı Nikah Salonu önünde antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor.
    Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli antrenör Ferda Ongun, "Vatandaşlarımız sakatlanma riski taşıyarak bilinçsiz bir şekilde spor yapmaktansa, bizler eşliğinde sakatlanma riskini azaltan, bilinçli spora katılıyor. Hem ruhen hem de bedenen rahatlıyorlar. Burada spor dışında güzel arkadaşlıklar ve dostluklar da oluşuyor.Çoğunluğu 50 yaş üstü insanlar olduğu için onlara sohbet çok iyi geliyor. Tabii aralarında gençler de var. Onlar da formlarını korumak istiyorlar. Yürüyüşlerini yapıyorlar ardından bize katılıyorlar. İnsanlar virüsten dolayı uzun süre içeride kaldılar. Çok sıkıldılar. Yeni normalleşme sürecinde ruhen de rahatlamaya başladılar. Tabii açık alanda, böyle güzel bir sahilde arkadaşlarıyla birlikte spor yapmanın keyfi onlar için başka" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow