hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MESİAD, Mersin’in sorunlarını konuştu

    MESİAD, Mersin’in sorunlarını konuştu
    expand

    MESİAD, Mersin’in sorunlarını konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Sanayicileri ve İş Adamaları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, kentin en acil sorunlarının başında ulaşım geldiğini söyledi.
    MESİAD üyeleri, kent protokolü ile bir otelde düzenlenen toplantıda buluştu. Kentin çeşitli sorunları hakkında yetkililerden bilgi alan üyeler, Prof. Dr. Yusuf Zeren moderatörlüğünde merak ettikleri konular hakkında protokol üyelerine sorularını yöneltti. Toplantının açılış konuşmasını yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, sorunların çözülmesi için yerel yönetim ve diğer kurumlara yardımcı olduklarını belirtti. Engin, "MESİAD olarak Mersin’i tartışmak ve sorunlarını konuşmak için periyodik olarak böyle toplantılar düzenliyoruz. Biz hazırladığımız ulaşım raporlarını tartıştık ve yerel yöneticilere bu raporları sunduk. Özellikle metro projesi üzerine yoğun çalışmalar var, geçmişte hazırlanan projenin devamını şuan Büyükşehir Belediyesi sürdürmek istiyor. Ama biz metro yerine hafifi raylı sistemi savunuyoruz ve hafif raylı sistemin Mersin’e daha uygun olacağını düşünüyoruz. Daha kısa vadede ve daha az maliyetle yapılacağına özellikle dikkat çekiyoruz. Mersin’in topografik yapısı ve iklimi metroya uygun değil, hafif raylı sistemin çalışma alanlarından yerleşim alanlarına yani Tırmıl Sanayi'den, Organize Sanayi Bölgesi'ne ve Mersin Üniversitesi’ne uzanan bir hafif raylı sistemin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Ama gündemde şuan metro tartışılıyor. Kentimize yapılacak olan polipropilen tesisi ve SEKA Limanı üzerine de konuşacağız. Mersin için bunları konuşmamız gerekiyor" diye konuştu.
    Ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, temel belediyecilik faaliyetleri ile yetinmeyerek Mersin’in kalkınması için çalıştıklarını kaydetti.
    Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Dursun ise Mersin’in çehresinin zaman içerisinde değişeceğini vurguladı.
    Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş de kent ulaşımını rahatlatacak olan metro projesi ile ilgili bilgi vererek, bunun içinde Belediye Başkanı Vahap Seçer’in birçok finans kuruluşu ile görüştüğünü ve proje ile ilgili olarak zaman zaman bilgilendirme toplantıları yapacaklarını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow