hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MESİAD’dan İç Anadolu’ya alternatif yol önerisi

    MESİAD’dan İç Anadolu’ya alternatif yol önerisi
    expand

    MESİAD’dan İç Anadolu’ya alternatif yol önerisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu, Mersin-Arslanköy-Karaman yolunun yapılması için çağrıda bulundu.
    MESİAD temmuz ayı ilk yönetim kurulu toplantısı, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin başkanlığında yapıldı. MESİAD hizmet binasında gerçekleştirilen toplantı sosyal mesafe ve izole kurallarına uygun gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ulaşım, kent ve ülke ekonomisi değerlendirildi.
    Geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunduğu Mersin-Arslanköy-Karaman yolu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Engin, "Kısa olması sebebi ile ekonomik olan bu yol aynı zamanda hayvancılık faaliyetleri, doğa ve yayla turizmi açısından Mersin’e zenginlik katacaktır. Konya ovasına açılan en kısa yolumuz burasıdır. Bu yol sayesinde Mersin-Arslanköy-Ayrancı arası 130 kilometreye düşüyor. Alternatif olarak yapılan Erdemli-Güzeloluk-Ayrancı yolu 195 kilometre civarıdır" dedi.
    Yaptıkları incelemeler sonucu altyapısı tamamlanmış yolun birkaç menfez ve sathi kaplama ile biteceğini belirten Engin, "Düz zemine sahip bir yol, herhangi bir dolguya ve yarmaya gerek kalmadan sathi kaplama ile düşük maliyetle yapılabilir. İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri için fayda sağlayacak kestirme, hazır bir yol. Dileriz ki Valiliğimiz, Karayolları veya Büyükşehir Belediyesi bu yolun yapımına onay verip çalışmalara başlar" diye konuştu.
    Başkan Engin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "3134 metre rakıma rahip Yıldız dağı eteklerinden geçen aynı bölgede Cocak Deresi (Cehennem Deresi) obruğunun başlangıç yeri, seyir terasları, yaban hayatı geliştirme sahası ve Yörüklerin hayvancılığı geliştirdiği Toroslar’ın zirvesi. Buraların ulaştırma, iletişim, içme suyu ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması önemlidir. Dağlarımızda Yörük kültürünün, yayla turizmi ve dağcılığın geliştirilmesi açısından bu yolun yapılması önem arz etmektedir. Atatürk, ‘Arkadaşlar gidip Toros Dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez’ diyerek Toros dağları ve Yörük hayatının önemini vurgulamıştır."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow