hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MESKİ’nin kanalizasyon yatırımları sürüyor

    MESKİ’nin kanalizasyon yatırımları sürüyor
    expand

    MESKİ’nin kanalizasyon yatırımları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon altyapısı bulunmayan Erdemli ilçesine bağlı Alata ve Kargıcak Mahallelerinde kanalizasyon hattı çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışmalar ile mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği altyapı sorunu çözüme kavuşacak.
    MESKİ, Alata ve Kargıcak Mahalleri'nin atıksu sorununun çözülmesi için 2 milyon 571 bin TL yatırım tutarındaki çalışmalara başladı. Bu çerçevede, 5 bin 769 metre ve 472 metre HDPE esaslı koruge boru ile şebeke hattı,  1771 metre HDPE esaslı koruge boru ile parsel bağlantısı, 153 adet muayene bacası, 253 adet parsel bacası imalatları ile 37 metre karayolu altından yatay geçiş yapılacak. Çalışmalar kapsamında, Alata ve Kargıcak Mahalleleri'nin kanalizasyon hatları yapılarak, bölgenin atıksuları Erdemli ilçe merkezinde bulunan mevcut hatta bağlanacak. Toplanacak atıksular, Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınarak, halihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama verilecek.
    MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, Mersin genelinde kanalizasyon hattı bulunmayan yerleşim bölgelerine yeni kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Alata ve Kargıcak Mahallelerinde yaklaşık 6,5 kilometrelik kanalizasyon şebekesi imalatları yapacağız. 2021 yılı Şubat ayı içerisinde tamamlanması planlanan kanalizasyon hattı çalışmamızla, mahalle halkının daha temiz bir çevrede yaşamalarını hedefliyoruz. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde, mesai arkadaşlarımızla birlikte, kentimizi daha modern ve sorunsuz işleyen altyapı ağlarına kavuşturmak için 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow