hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Metro ihalesinde ikinci aşama başlıyor

    Metro ihalesinde ikinci aşama başlıyor
    expand

    Metro ihalesinde ikinci aşama başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de metro ihalesinin ikinci aşaması yarın yapılacak. Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak olan ihale, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
    Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi olarak ihaleye çıkılan metro için Ön Yeterlilik İhalesi, 9 Ekim’de Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda yapılmıştı. İhaleye yerli ve yabancı iş ortaklarının da bulunduğu birçok firmanın katılımıyla 13 teklif sunulmuştu. İhale komisyonu tarafından yapılan ayrıntılı değerlendirmelerde 9 teklif yeterli bulunurken, 4 teklif yeterli bulunmamıştı. Kamu İhale Kurumu tarafından yeniden değerlendirme yapılması için öneri verilen bir isteklinin daha katılması ile Metro ihalesinin 2'nci aşamasına 10 istekli davet edildi. Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından yarın canlı olarak yayınlanacak olan ihale, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
    Metro projesinin öneminden sık sık bahseden ve detayları paylaşan Başkan Vahap Seçer, “Akdeniz'i Mezitli ile Yenişehir'i Toroslar ile bütün bölge insanlarını raylı sistemle bir araya getirmek istiyoruz. Onun için sadece bir toplu taşıma ya da trafik problemini çözecek bir proje olarak görmüyorum. Bir medeniyet projesi, bir sosyal proje. Bu projenin devamı olarak, ikinci etapta;9.8 kilometre, hemzemin raylı sistemle Mersin CNR EXPO Fuar Merkezinden Mersin Üniversitesi ile Mersin Üniversite Hastanesi bağlantısı ve  11.2 kilometre, hemzemin raylı sistemle Siteler’den başlayıp Kurdali, Çağdaşkent, Mersinli Ahmet Caddesi, Mersin Şehir Hastanesi ve son olarak Otogar’da neticelendireceğiz” dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow