hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli atıksu arıtma tesisi tam kapasite ile çalışıyor

    Mezitli atıksu arıtma tesisi tam kapasite ile çalışıyor
    expand

    Mezitli atıksu arıtma tesisi tam kapasite ile çalışıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (MESKİ) Genel Müdürlüğü, tam kapasite ile çalışan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 yılda 14 milyon 125 metreküp atık suyu arıttı.

    Uluslararası standartlara uygun olarak inşa edilen Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi, Viranşehir, Davultepe, Tece, Kuyuluk, Çiftlik ve Bozön yerleşimlerinin atıksuyunu arıtıyor. Arıtılmış sular, Viranşehir’de bulunan derin deniz deşarj istasyonu ile denize deşarj ediliyor. Atıksulardaki organik maddelerin arıtılarak deşarj edilmesi sayesinde, atıksuların deşarj edildiği alıcı ortamda yaşayan canlılar korunurken, ekolojik denge sistemi sağlanıyor. Tesisin koku giderim üniteleri giriş ve çıkış parametreleri sürekli olarak izleniyor.

    MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, Mersin’in farklı lokasyonlarda bulunan Atıksu Arıtma Tesisleri ile atık suyun temiz ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi adına çalıştıklarını söyleyerek, “Atık su Arıtma Tesislerimiz ile atık suların çevreye verdiği kirliliği en aza indirerek, kentimizin ve Akdeniz’in temizliğine önemli katkılar sunuyoruz. Atık su ile beraber gelen kimyasallar ya da organik maddelerin ayrışması sonucu oluşan gazlar sebebiyle zaman zaman hissedilen koku probleminin çözülmesi için, biyolojik damlatmalı filtre sistemiyle çalışan koku giderme üniteleri kullanıyoruz. Biyofiltrasyon sistemi kullanarak, etrafta bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın etkilenmemesi adına koku oluşumunu asgariye indiriyoruz. Toplanan kokuyu biyolojik koku giderme ünitesinde arıtarak atmosfere temiz bir şekilde iletiyoruz. Potansiyel koku riskinin yüksek olduğu akşam saatlerinde ve özellikle yaz dönemlerinde tesis içinden ve en yakın yerleşim yerlerinden numuneler alarak akredite laboratuarlarında periyodik olarak analizlerini gerçekleştiriyoruz. Atık suları temiz bir şekilde denize deşarj ederek, halkımızın Mersin sahillerinden güvenle denize girebilmesini sağlıyoruz”  dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow