hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli Belediyesi ekipleri yangın bölgesinde

    Mezitli Belediyesi ekipleri yangın bölgesinde
    expand

    Mezitli Belediyesi ekipleri yangın bölgesinde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Silifke Yeşilovacık’ta yaşanan orman yangınına mücadele vermek için yardıma koştu.

    Mezitli Belediyesi ekipleri, uzman personelle koordineli olarak arazöz ve iş makineleri ile yangın söndürme, yayılmasını önleme ve soğutma çalışmalarına destek veriyor. Yeşilovacık’ın kuzey bölgesinde yer alan Hırmanlı mevkiinde çalışma yapan ekiplerimiz, yangından zarar gören bölge halkına da destek sağlıyor.

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz her bir ağacımızı korumak için bu denli hassas davranırken, ağaçların yanı sıra hayvanların ve doğanında yok olduğu bu yangınlar yüreklerimizi yaktı. Yangını engellemek adına tüm ekiplerimizle hemen harekete geçerek arkadaşlarımızla neler yapacağımız konusunda organize olduk. Yangınla koordinasyon merkezi ile görüşerek konuda uzman ekiplerimizi ve arazöz ve iş makinelerimizi bölgeye sevk ettik. Dünya cenneti Yeşilovacık’ın Hırmanlı bölgesinde ekiplerimiz, yangın savaşçılarına destek veriyor ve bölge halkının da yaralarını sarmaya çalışıyor” şeklinde bilgi verdi.

    Belediye olarak acil eylem planı hazırladıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Öncelikli hedefimiz yangının bir an önce söndürülmesi. Bu esnada yapmamız gerekenleri, koordinasyon içerisinde yerine getirmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda yangın sonrasında da yapacaklarımızı şimdiden planlamaya başladık. Valiliğimizle görüşerek koordineli biçimde o bölgelerin yeniden ağaçlandırılması ve yaraların sarılması konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ormanlarımız geleceğimizdir. Türkiye’yi yeniden yeşil bir örtü ile sarmalamak en büyük hedefimiz olmalıdır” diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow