hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli Belediyesi toplu taşımalara yaptığı ilaçlamayı yoğunlaştırdı

    Mezitli Belediyesi toplu taşımalara yaptığı ilaçlamayı yoğunlaştırdı
    expand

    Mezitli Belediyesi toplu taşımalara yaptığı ilaçlamayı yoğunlaştırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi, toplu taşımada kullanılan araçlarda yaptıkları ilaçlamayı yoğunlaştırdı.
    Araçları tüm bölümlerinin en ince ayrıntısına kadar temizleyerek ilaçlayan belediye ekipleri, maske ve dezenfektan kutularını da kontrolden geçirdi. Taşıma hattının Mezitli’den geçen tüm toplu taşıma araçlarında temizlik çalışmaları, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda ilaçlama ve dezenfektan çalışmaları artarak devam edecek.
    Ekiplerin titiz bir şekilde yürüttüğü çalışmalardan memnun olan toplu taşıma şoförleri, yolcularına daha hijyenik bir imkan sundukları için mutlu olduklarını ifade etti. Kendi imkanları ile araçları dezenfekte etmek için çalıştıklarını belirten Elvanlı Koop. yöneticisi İlyas Yıldız, "37 faal çalışan arabamız var. Mezitli Belediyemiz zaten belirli aralıklarla bu dezenfektan çalışmasını yapıyordu. Son günlerde daha sık ilaçlamaya başladı. Belediyemiz araçlarımızı çok titiz bir biçimde dezenfekte ederek ilaçladı. 3 günde bir araçlarımız ilaçlanıyor. Günde ortalama her aracımıza 350-450 arasında yolcu biniyor. Bu bize ekonomik açıdan katkı sağladığı kadar yolcularımıza da güven veriyor. Yolcularımız araçlarımıza gönül rahatlığı ile binebilirler” dedi.
    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşları maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeleri konusunda uyardı. Başkan Tarhan, “Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. İlk günden itibaren Mezitlililer olarak örnek bir dayanışma örneği sergileyerek Koronavirüsünün kentimize bulaşmasının önüne geçti. Ancak alınan kararlar sonrası gevşetilen tedbirler bir anda bizleri yine virüs gerçeğiyle baş başa bıraktı. Bu nedenle virüse karşı her zaman tedbirli olmamız gerekiyor. Biz belediye olarak tedbirleri hiçbir zaman gevşetmeden aynı titizlikle mücadeleye devam ettik. Maske dağıtımı, dezenfektan işlemine hiç ara vermedik. Ancak tüm tedbirlere rağmen vürüste yaşanan artış daha yoğun mücadele etmemize sebep oldu" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow