hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli Belediyesinde işlemleri internet üzerinden yapma imkanı

    Mezitli Belediyesinde işlemleri internet üzerinden yapma imkanı
    expand

    Mezitli Belediyesinde işlemleri internet üzerinden yapma imkanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların işlemlerini internet üzerinden yapmalarını istedi.

    Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşların borç ödeme ve sorgulama, online istek ve sorun takibi, tahsilat görüntüleme, emlak beyan işlemleri, çevre beyan işlemleri, ilan reklam beyan işlemleri ve nikah başvuru işlemlerinin internet üzerinden yapabildiğine dikkat çekti. 

    İşlemleri internet üzerinden yapmanın vatandaşlara zaman ve ekonomik olarak büyük avantajlar getireceğine de dikkat çeken Başkan Tarhan, “Çağımızda yaşanan teknolojik gelişmelerin gereği olarak interneti daha etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. Buna bir de içerisinde bulunduğumuz bulaşıcı Corona virüsünü de eklersek işlemleri online olarak gerçekleştirmek zorunluluk haline gelmiştir. İnsanlarla temasın son derece tehlikeli olduğu düşünülürse her vatandaşımız evinden güvenli bir şekilde işlemlerini yapma şansı bulacak” diye konuştu. Nikah işlemlerine bazı kısıtlamaların yapıldığını dile getiren Başkan Tarhan, “16 Mart 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda; yeni nikah müracaatları bir sonraki duyuruya kadar kabul edilmiyor.  Günü verilmiş nikahları öne çekmek ya da iptal etmek isteyen çiftlere yeni gün-saat belirleme ve cüzdan ücreti iadesi konusunda gereken yardım yapılacaktır.   Erteleme ya da iptal edilmeyen nikah törenleri vatandaşlarımız için misafirsiz sadece 2 şahit ile kıyılacaktır. Yurt dışına giriş-çıkış yapmış vatandaşların 15 gün karantina süreçlerini tamamladıktan sonra güncel Corona Virüs sağlık raporu getirmeleri gerekmektedir” uyarısında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow