hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli dokuması marka oldu

    Mezitli dokuması marka oldu
    expand

    Mezitli dokuması marka oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)– MERSİN’de tarihi değerinin yanında geniş kullanım alanıyla dikkat çeken "Mezitli Dokuması" programı başarıyla tamamlandı.
    Mezitli ilçe Belediyesi, Mezitli Soroptimist Kulübü ve Mersin Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü ve içerisinde dokuma atölyesinin de bulunduğu Belediye Sanatevi’nde düzenlenen kapanış törenine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat, belediye meclis üyeleri, Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınlara yönelik projelere büyük önem verdiğini belirterek  "Projemiz sona eriyor ancak bu yönde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Burada üretimde bulunan kadınlarımız çok önemli şeyler öğrendiler ve daha da önemlisi bunu kazanca dönüştürdüler. İlerleyen zamanda bunun özellikle yurtdışında daha çok rağbet gören bir proje olacağına inanıyorum. Yeter ki kadınlarımız bu konuda sabır göstersinler ve ısrarcı olsunlar" diye konuştu.

    Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat ise, "3 yıl önce heyecanla başladığımız projenin sonuna geldik. Ama güzel başlangıçların sonu yoktur. Bu projeye katılan kadınlara dokumayı öğretmek, işi bilenlere ise farklı pencereler açmak dokumayı sonsuza taşıyacaktır. Projemizin isminde olduğu gibi geçmişten geleceğe Mezitli Dokuması'nı birçok ortamda tanıttık. Geçmişte kalan meslekleri gün yüzüne çıkarmak ve devam etmesine katkı sunmak açısından çok değerli bir proje oldu. Birlikte başarmanın gururu ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

    Kapanış töreni, konuşmalardan sonra kursiyerlere çiçek takdimiyle son buldu.


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow