hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi üyelerinden şeftali kompostosu

    Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi üyelerinden şeftali kompostosu
    expand

    Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi üyelerinden şeftali kompostosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi üyeleri, kış aylarında satışa sunulmak amacıyla komposto imalatı yaptı. Kooperatif üyeleriyle birlikte şeftali soyup doğrayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, komposto yapımıyla ilgili bilgi aldı.
    Tarım ürünlerinin her alanda değerlendirilmesi ve tarım ekonomisinin ivme kazanması adına çalışma başlatan Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Yılgör ve kooperatif ekibi, tarımsal üretimin yapmanın yanında, üreticilerin ürünlerini de değerlendirmek amacıyla şeftali kompostosu yapmaya başladı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise komposta yapım aşamasını izlemek ve bilgi almak amacıyla kooperatif binasına geldi. Başkan Tarhan'a farklı aroması ve tadıyla artık marka haline gelen Mezitli şeftalilerini üreticiden alarak, iki gıda teknikeri desteğiyle komposto sirke yapımına başladıklarını belirten Yılgör, "Son derece sağlıklı bir biçimde paketlediğimiz kompostolarımızı kış aylarında Demokrasi Meydanı'nda bulunan ve kooperatifimiz tarafından işlettiğimiz kafede satışa sunacağız" dedi. 
    'KADINLARIN EL ATTIĞI İŞ, BAŞARILI OLUR'
    Üretici Kadın Kooperatifinin çalışmalarıyla kendilerini gururlandırmaya devam ettiğini dile getiren Başkan Tarhan ise, “Kadınlarımızın elini attığı her iş mutlaka başarıyla sonuçlanıyor. Konumları, mevkileri ne olursa olsun, farklı mesleklerden gelerek kooperatif çatısı altında buluşan kadınlarımız çok güzel işlere imza atıyor. Daha önce tarlada, bahçede birlikte çalıştığımız kadınlarımız bu kez komposto yapma işine girişti. Son derece temiz ve güzel bir iş ortaya çıkıyor. Üstelik şeftaliyi yerli üreticiden doğrudan alarak çok önemli bir işe de imza atmış oldular. Yaptıkları çalışmalara ben de destek olmak istedim. Oldukça güzel zaman geçirdim. Başarılı olacaklarından kuşkum yok” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow