hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli’de 23 Nisan coşkusu doyasıya yaşandı

    Mezitli’de 23 Nisan coşkusu doyasıya yaşandı
    expand

    Mezitli’de 23 Nisan coşkusu doyasıya yaşandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Mezitli ilçesinde TBMM’nin açılışının 100'üncü Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı.

    Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşların evlerinin cam ve balkonlarından destek verdiği kutlamalar Yenimahalle muhtarlığı yanında başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kutlamalara, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları maskeleri ve sosyal mesafe kuralını gözeterek katıldı. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen meşaleli yürüyüşe Atatürk tişörtü giyerek katılan Başkan Tarhan, yol boyu vatandaşları selamladı, çocuklara kitap dağıttı. Kale Caddesinden başlayarak bir süre devam eden meşaleli yürüyüş daha sonra araç konvoyu ile bayram coşkusunu tüm Mezitli’ye yaydı. Konvoy saatler 21’00’i gösterdiğinde kutlamaların ikinci ayağının yapılacağı Tece Deniz Mahallesine ulaştı. Marşlar ve alkışlarla devam eden kutlamalarda vatandaşlar balkon ve pencerelerden hep bir ağızdan istiklal marşını haykırdı.

    Mezitlililerin cam ve balkonlarını Türk bayrağı ve balonlarla süslediği kutlamaların sokağa çıkma yasağına rağmen aynı coşku ve özlemle yapıldığına dikkat çeken Neşet Tarhan, konuşmasında “Gönül isterdi ki bu coşkuyu kentin her santimetre karesinde birlikte yaşayalım. Ancak olağanüstü durumlar nedeniyle ancak bizler sokakta sizler evlerinin penceresinden, balkonundan bu coşkuyu paylaşmaya çalıştık" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow