hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sanat Çarşısı'nda kutlandı

    Mezitli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sanat Çarşısında kutlandı
    expand

    Mezitli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sanat Çarşısı'nda kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı'nda bu yıl 97’ncisi kutlanan Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı.
    Mezitli Belediyesi'nin öncülüğünde Mezitli Kent Konseyi, Olba ve Akdeniz Rotary kulüplerinin birlikte düzenlediği etkinliğe, Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, OlbaRotaryMünire Arslan, Akdeniz Rotary Kulübü temsilcisi Kasım Özyamanoğlu, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Eğitmen Selda Özışık yönetiminde viyolada Gökhan Yavuz Özışık, piyanoda Asya Orhan, Arya Çolaklı, Asya Tanem Tıkıroğlu, kemanda Ecem Kaya ve Ada Güleç’in müzik dinletisi sunduğu etkinlikte Mezitli Kent Konseyi Modern Dans Ekibi muhteşem bir zeybek gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlikte, Mezitli Kent Konseyi tarafından "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu geleneksel şiir yarışmasına katılarak derece alan çocuklar ödüllerini aldı. Üçüncü Ecrin Aykutdrone, Ahmet Buğra Büyük gram altın ve birinci Asya Şirin Çekici’nin çeyrek altın aldığı törende Başkan Tarhan katılan tüm çocuklara Atatürk’ün yazdığı ‘Nutuk’ kitabı hediye etti. Yarışmada derece alan çocukların okuduğu şiirler büyük alkış aldı. Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul yaptığı konuşmada, “Çocuklarımıza Atatürk ve demokrasi bilincini aşılamak ve onları bu yolda yürütmek en büyük hedefimiz olmalıdır. Hem gelecek nesillere bu mirası taşımak ve sahip çıkmak zorundayız. Bunu sözde değil özde yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.
    Koronavirüse rağmen gerekli tedbirleri alarak 29 Ekim kutlamalarını yapmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tarhan da, “Atatürk tüm yaşamını halkının bağımsızlığı ve özgürlüğü için adadı. Bunu yaparken de Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olması için çalıştı. Bunu da başardı. Atatürk, çağdaş ve ileri demokrasiyi konumuna ve sürdürme görevini de gençlere verdi. Elimizden geldiği ölçüde Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow