hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli’de Çocuk Gündüz Bakım Evi'nin temeli atıldı

    Mezitli’de Çocuk Gündüz Bakım Evinin temeli atıldı
    expand

    Mezitli’de Çocuk Gündüz Bakım Evi'nin temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Mezitli ilçesinde hayırsever Enis ve Necip Tüyeni kardeşlerin bağışlarıyla yapılacak olan okul öncesi eğitim kurumunun temeli düzenlenen törenle atıldı.
    Koronavirüsü tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralları içerisinde gerçekleştirilen törende, Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakım Evinin temeline ilk harç, katılımcıların birlikte temsili butona başlamasıyla döküldü. Törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan konuşmasında, okulun yapılacağı arsanın son derece değerli olduğuna vurgu yaparak, “Bu alan imarlı bir arsa 15 kata izin var. 2 yüksek blok yapabilirsiniz. Ya da arsasını satabilirsiniz. Eğer ticari açıdan bakmış olsaydık Yaklaşık olarak belediyemize 20 milyon gelir sağlayabilirdik. Ama biz olaya ticari gözle bakmıyor insan odaklı bakıyoruz. Çok önem veriyoruz. 5 yıllık dönemde kültür ve sanat kenti olmak bir yana çocuklarımıza yönelik projelerimize ağırlık vereceğiz. 5 anaokulu daha yapacağız. Şu anda sırada bekleyen hayırseverlerimiz var. Çocuk gündüz bakım evi yapmaya çok önem veriyoruz. Çünkü ilk yaptığımız Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz Türkiye’nin en güzel anaokulu oldu. İşletmesini de belediye olarak kendimiz yapıyoruz. Burası da en az onun kadar güzel olacak. Şubat ayında bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
    120 ÖĞRENCİYE HİZMERT VERECEK
    Mezitli Belediye Meclisi kararı ile Akdeniz Mahallesi 39772 ve 39779 sokakları kesişimin bulunan belediye arsasına yapılacak okulun projesini de ayın zamanda hayırseverler Enis ve Necip Tüyeni kardeşlerin yeğeni olan ünlü mimar Danyal Kubin hazırladı. 3 bin 184 metrekare arsa üzerine bin 186 metrekare inşaat alanına yapılacak okul için arsa içerisinde bulunan limon ağaçlarının tamamı korunarak doğal bir ortam da sağlanmış olacak. Tek katlı olarak tasarlanan 120 öğrenciye hizmet edecek okulda 6 dersliğin yanı sıra oyun ve uyku salonu, yemekhane, kütüphane, bale odası, aktivite salonu gibi çok farklı bölümler bulunacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow