hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli'de denize girenlere sosyal mesafeye uyarısı

    Mezitlide denize girenlere sosyal mesafeye uyarısı
    expand

    Mezitli'de denize girenlere sosyal mesafeye uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kent merkezinde denize giren vatandaşlara sosyal mesafe uyarısı yaptı.
    Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kent merkezinde denize girilebilecek tek yer olan Mezitli'de çok büyük bir yoğunlaşma yaşandığını belirten Başkan Tarhan, bu durumun koronavirüsünün yayılma riskini artırdığını söyledi.
    ‘SAHİLDE OTURURKEN MASKENİZİ TAKIN’
    Son dönemde görülen aşırı sıcakların özellikle çevre illerden Mersin’e günübirlik akım olduğu bilgisini veren Başkan Tarhan, “Yaz aylarında tatilcilerin ilçemize gelmesiyle nüfus artışı yoğun bir şekilde görülmektedir. Serinlemek isteyen vatandaşlarımız sahillerimize ve yaylalarımıza akın etmiştir. Oluşan aşırı kalabalık maalesef istenmeyen görüntülerin oluşmasına yol açmıştır. Çocukların yoğun olduğu denize girenlerin maske takmadığı gibi, takanların ise maskelerini rastgele attıkları görülmüştür. Maske takılmasının sosyal ortamda önemli bir koruyucu önlem olduğunu biliyoruz. Gördüğümüz manzaralar, bu mevsimde arzuladığımız düzeye ulaşmamızı engelliyor” dedi.
    ‘ÇIKARDIĞINIZ MASKENİZİ MUTLAKA ÇÖP KOVASINA ATIN’
    Her ortamda maske takılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Denize girildiğinde maskelerin çıkartılmasını anlayabiliyoruz. Ancak denizden çıktıktan sonra mutlaka maske takılmalı. Çıkardığımız maskeleri uluorta atmak yerine mutlaka uygun koşullarda çöp kovalarına atılmalı. Sosyal mesafeyi etrafındaki kişilere göre kişi kendisi belirleyebilir. Tabi ki en büyük görevlerimizden birisi elimizi sık sık yıkamak olmalıdır. Elimizi yıkama olanağımız yoksa küçük el antiseptiğiyle ya da kolonyayı yanımızda bulundurabiliriz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow