hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli'de gönüllülerden kök hücre bağışı

    Mezitlide gönüllülerden kök hücre bağışı
    expand

    Mezitli'de gönüllülerden kök hücre bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesinin destekleriyle Kızılay Şubesi, Rotary Kulüpleri iş birliği ile ‘Hücrelerimiz de İyilik Var’ kampanyası kapsamında gönüllüler kök hücre bağışında bulundu.
    Kampanya öncesi gerçekleştirilen açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Türk Kızılayı Mezitli Şube Başkanı Bekir Özarslan, Rotary Kulüpleri başkanları, rotaryanlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kızılay Başkanı Özarslan, Başkan Tarhan’a verdiği katkılar nedeniyle teşekkür belgesi sundu. Kızılay yeleği giyen Başkan Tarhan, standları ziyaret ederek, kan veren vatandaşlara çikolata ikram etti.
    ‘İNSANLARIN HAYATINA DOKUNMAK İSTİYORUZ’
    Verdiği destekler nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür eden Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, “Bugün çok anlamlı ve özel bir etkinliğe imza atıyoruz. Hepimizin bildiği gibi dünyada kök hücreye büyük ihtiyaç duyuluyor. Biz de bugün insanların hayatına dokunmak, belki de hayatlarını kurtarmak amacıyla kök hücre bağış kampanyası düzenledik. Burada yapılacak kan bağışı ve kök hücre bağışı ile belki bir annenin, babanın, çocuğumuzun hayatını kurtaracağız” dedi.
    ‘BİR İNSANIN BİLE HAYATINI KURTARABİLİRSEK ÇOK ÖNEMLİ’
    Kök hücre bağışına gösterilen ilgiye de teşekkür eden Başkan Tarhan, “Kızılay ve üç Rotary kulübümüzün işbirliğinde belediye binamızda kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenledik. 18-55 yaş arasında vatandaşlarımız kan veriyor. Can kurtarmak önemli. Bugün verilen kanlarla bir kişinin bile hayatını kurtarabiliyorsak çok değerli. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığının ne denli önemli olduğu anlaşılmaya başlandı. Virüs salgını da bize bir ders oldu. İstiyoruz ki bu değişim iyi yönde olsun. Kötü yönde olmasın. Bugün ki bağışımız yaşanan değişime iyi yönde yol açar” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow