hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli’de, Kurban Bayramı için koronavirüs tedbirleri

    Mezitli’de, Kurban Bayramı için koronavirüs tedbirleri
    expand

    Mezitli’de, Kurban Bayramı için koronavirüs tedbirleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Mezitli Belediyesi, Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı uyarınca koronavirüs salgını sonrası ilk kez kutlanacak olan Kurban Bayramı için özel tedbirler aldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Gerekli izinleri, sağlık raporları ve küpesi bulunmayan hayvanları asla satın almayalım. Kesim için randevu alalım ve mümkün olduğunca az kişi ile kesim merkezinde bulunalım" dedi.
    Kurban satış ve kesim alanları ile vatandaşların yoğun olacağı düşünülen alanlara kadar bir dizi önlem alan Mezitli Belediyesi, vatandaşların sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmesi için diğer yıllardan farklı uygulamalar gerçekleştiriyor. Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Kurban Bayramı'nda alınacak tedbirleri kapsamında İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonunca denetimler yoğunlaştırılırken, kurbanlıklarla ilgili de yeni kurallar getirildi. Kurban satış ve kesim alanı olarak nüfus yoğunluğunun az olduğu 5 farklı noktayı belirleyen Mezitli Belediyesi, kent merkezi içerisinde 1 mobil kesim merkezi oluşturdu.
    Mezitli Belediyesi, kurban satış ve kesiminde ana merkez olarak, Bozön Mahallesi otoban köprüsü altı, Tece Deniz Mahallesi Mehmet Könte Caddesi üzerinde,  Seymenli Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Caddesinde Bulunan pazar yerinde, Kuyuluk bölgesinde Çankaya Mahallesi Muhtarlığı civarında ve Fındıkpınarı Mahallesi futbol sahası yanında kurban satış ve kesim alanları hazırladı. Menderes Mahallesi Salı Pazarı'nda da mobil kesim yapılması için hazırlıklar tamamlandı.
    Kurban satışında belirlenen kurallara göre veteriner sağlık raporu düzenlenmiş hayvanların satışına izin verilecek ve tüm kurbanlıklarda kulak numarası bulunacak. Kurbanlık hayvanın kulak küpe numarası ile tür, ırk, cinsiyet, yaşı ve aşılama bilgileri zorunlu olacak. Kurban kesimleri randevu usulüne göre yapılacak, yoğunlaşmaya izin verilmeyecek.
    Mezitli Kurban Komisyonu'nda yer alan Mezitli Müftüsü Süleyman Şahin, Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Solak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hürsan Korkmaz ve diğer komisyon üyeleri ile birlikte kurban satış ve kesim alanlarında incelemelerde bulundu. Yasal zorunluluklar konusunda bilgiler veren komisyon üyeleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında belirlenen kuralların esnetilmesine kesinlikle izin verilmeyeceği, olağanüstü şartlarda bir Kurban Bayramı geçirileceğini dile getirdi. Hijyenik bir ortamda alıcı ve satıcının en rahat şekilde kurban alışverişi yapabilmesi için gerekli önlemleri aldıkları bilgisini veren Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, olağanüstü günlerden geçtiklerinin altını çizerek, "Her yıl, Kurban Bayramı boyunca dini hükümlere göre, sağlığa uygunluk koşullarına uygun bir şekilde kesim hizmeti vermek için çalışma gerçekleştiriyoruz. Ancak bu yıl tedbirlerimizi daha sıkı tutmak durumundayız. Zabıta Müdürlüğü, ekiplerimiz bayram öncesi ve bayram sırasında aralıksız denetim yaparak, belirlenen noktalarda ve açıkta, cadde ve sokaklarda kurban satışına ve kesimine kesinlikle izin vermeyecek" dedi.
    Çeşitli uyarılarda bulunan Tarhan, "Vatandaşlarımız, belirlenen alanlarda huzur ve rahat bir ortamda ibadetlerini yerine getirmelerini amaçlıyoruz. Lütfen, koronavirüse karşı aldığımız tedbirlere uyarak, son derece dikkatli ve hassas davranalım. Özellikle, gerekli izinleri, sağlık raporları ve küpesi bulunmayan hayvanları asla satın almayalım. Kesim için randevu alalım ve mümkün olduğunca az kişi ile kesim merkezinde bulunalım" diye konuştu.
    Vatandaşların huzur içerisinde bir bayram geçirmeleri adına her türlü tedbiri aldıklarının altını çizen Başkan Tarhan, "Ekiplerimiz sizlere yardımcı olmak için 24 saat aralıksız olarak hizmet verecek şekilde planlama yaptı. Vatandaşlarımızdan ekiplerimize destek olarak, belirlenen kurallara uymalarını rica ediyorum. Dostluğu, sevgiyi, kardeşliği, geleceğimizi, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız bu günlerde tüm vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmadan, birlik ve beraberlik içinde olmasını dilerim. Mümkün olduğunca bayram ziyareti yapmadan evimizde kalarak, virüsün yayılmasının önüne geçelim. Bayram sevincimizi, hüzne dönüştürmeyelim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow