hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli'de üzüm hasadı başladı

    Mezitlide üzüm hasadı başladı
    expand

    Mezitli'de üzüm hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'in Mezitli ilçesinde, örtü altı üzüm hasadı yapıldı. 300 dönüme yakın arazide üretilen erkenci Perlent, Yalova ve Kardinal cinsi üzümler iç piyasa ve ihracatta değerlendirilecek.

    Esenbağlar Mahallesinde koronavirüs tedbirleri altında gerçekleştirilen üzüm hasadına üreticilerin yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve mahalle muhtarları da katıldı. İlçede 2 bin ton civarında erkenci örtü altı üzümün üretildiği bilgisini veren üreticiler, bölgede üretilen üzümlerin laboratuvar analizleri sonucuna göre Türkiye'nin en kaliteli üzümleri olduğunu söyledi. Bölgede yaklaşık 300 dönüm üzüm üretimi yapılan seraların bulunduğunu ifade eden çiftçiler, üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar arada geçen mesafedeki fiyat farkına dikkat çekti. Başkan Neşet Tarhan, hasat sırasında bu yıl festival yapamadıklarını belirterek üreticiler için asıl festivalin üretimin gerçek değerini bulmasıyla mümkün olacağını söyledi. Koronavirüs birlikte tarımsal üretime olan değerin daha iyi anlaşılır olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, Mezitli ekonomisinde tarımsal üretimin büyük bir yer tuttuğunu bildirdi.

    Hasat mevsiminin her yıl Mayıs ayının ilk haftasında başladığını ve Haziran ayının son haftasına kadar devam ettiğini belirten Başkan Tarhan şöyle konuştu:
    "300 dönümü aşan serada 2 bin ton Pirlent, Yalova ve Kardinal cinsi üzüm üretiliyor. Turfanda olarak be bölgeye özel olarak üretilen bu üzümler iç piyasaya ve ihracata gönderiliyor. Artık dünya çapında büyük üne kavuşmuş olan Kadın Üretici Pazarlarımızın başarısı ile yetinmiyor Kent İçi Tarım Projemizle tüm Mezitli’de yaşayanları tarımsal üretimin içerisine katmaya çalışıyoruz. Mezitli Üretici Kadın Kooperatifimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz ve oldukça önemli verim aldığımız enginar ve salep üretiminden sonra mısır ekimine de başladık. İlk ektiğimiz mısırlar çok büyüdü ve ürün verme aşamasına geldi. Geçtiğimiz günlerde de yaptığımız mısır ekiminde her yaştan yüzlerce insanımız tohumun toprakla buluşmasına aracılık etti. Biliyorum ki önümüzdeki süreçte bu tür buluşmaları daha sık yaşayacağız. Kısa süreçte Kent İçi Tarım Projemizle yeniden gündeme oturacağız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow