hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitli'de yeni yıl coşkusu

    Mezitlide yeni yıl coşkusu
    expand

    Mezitli'de yeni yıl coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi tarafından organize edilen yeni yıl eğlencesi ilgi çekti. Noel Baba, Hacivat-Karagöz ve ren geyiği kostümü giyen ve çalınan müzikler eşliğinde üstü açık otobüste dans eden belediye çalışanları, çocuklara şeker dağıttı.
    Güzel havanın da etkisiyle apartman ve site bahçelerine çıkan çocuklar, karşılarında Noel Baba'yı görünce coşkuya ortak oldu. Evlerin cam ve balkonlarından müziklere eşlik eden, el sallayarak dans eden Mezitlililer sevgi gösterisinde bulundu. Sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanan yeni yıl etkinliğini binlerce Mezitli takip ederek ve paylaşarak coşkuya ortak oldu. Sosyal medyadan yorum ve mesajları Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkürlerini ileten vatandaşlar, mahalle ve sokak isimlerini yazarak eğlence otobüsünü kendi bölgelerine davet etti. Yeni yılın ilk günlerine kadar tüm Mezitli'yi gezecek olan yeni yıl otobüsü çocuklara şeker ve çeşitli hediyeler dağıtmaya devam edecek.
    Pandemi nedeniyle görkemli bir kutlama yapamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Başkan Tarhan, "Gönül isterdi ki geçen yıl yaklaşık 1 hafta süren yeni yıl eğlencesini bu sene daha geniş kapsamlı yapabilelim. Ancak Koronavirüs nedeniyle yapılan kısıtlamalar maalesef bizleri evlerimize kapatmak zorunda bıraktı. Belediye olarak Mezitlililer'in yeni yılı aynı coşku ve sevinçle karşılaması için eğlenceyi sokak aralarına taşımayı düşündük. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bir nebze olsun bu hüzün ortamını coşkuya çevirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkesin yeni yılda beklediklerinin hayallerinin gerçekleşmesini diliyorum. Bir an önce sağlıklı günlere kavuşmayı, sevginin ve dünya barışının egemen olmasını diliyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow