hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezitlili kadın raketler madalya ile döndü

    Mezitlili kadın raketler madalya ile döndü
    expand

    Mezitlili kadın raketler madalya ile döndü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün kadın tenisçileri, Antalya Manavgat'taki turnuvadan şampiyonlukla döndü.
    5-10 Ekim tarihleri arasında bu yıl 15'incisi düzenlenen Alibey Manavgat Türkiye Takımlar Şampiyonası'nda 106 takım mücadele etti. Organizasyona 2 takımla katılan Mezitli Belediyesi'nin sporcuları 45+ Kadınlar Kategorisinde 1'incilik ve 3'üncülük kürsüne çıktı. 35+ kategorisine ise 3'üncülük elde eden kadın raketler, başarılarını Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile paylaştı.
    Kulüp Başkanı İlkim Tahinci ile birlikte kupa ve madalyalarını Başkan Tarhan'a sunan sporcular Nejla Günay, Necla Bayıroğlu, Özlem Ateş, Çiğdem Dalaklıoğlu ve Yasemin Fidan, Mezitli'de kadınların yakaladığı yükselişi spor branşında da göstermiş olmanın gururunu yaşadıklarını aktardı.
    Mezitli'de kadınların her alanda daha fazla yer alması için çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli, kadınların kendilerini rahat ve özgür hissettikleri bir ilçe. Mezitli, kadınlarımıza ekonomik olarak, sosyal olarak sayısız olanak sunuyor. Bu durum Türkiye ortalamasına da yansıyor. Türkiye genelinde nüfusun yüzde 49'u erkek iken bu oran Mezitli'de kadınlar lehine yüzde 51 olarak değişiyor. Buna karşılık olarak da pek çok alanda başarılı haberler alıyoruz. Şimdi de teniste Mersin'i temsil eden kadın sporcularımız şampiyonluk kupası ile dönerek bizleri bir kez daha gururlandırmışlardır. Daha pek çok alanda aynı başarıların geleceğinden kuşkum yok" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow